X
 
 

Ето кои умения ценят най-много работодателите в Стара Загора

4776 0
photo of Ето кои умения ценят най-много работодателите в Стара Загора
Снимка: Областна администрация - Стара Загора
Самоконтролът и дисциплината са сред най-важните и необходими знания и умения, които трябва да притежава персоналът в една фирма или организация. Това са посочили на първо място 89,3 на сто от работодателите в Старозагорска област, участвали във второто за годината проучване на Агенцията по заетостта за потребностите на бизнеса от работна сила. 

Резултатите от проучването днес бяха представени на заседание на Областната комисия по заетостта, председателствано от заместник областния управител Петя Чакърова, а в работата й участва и Янко Дуков, директор на Дирекция „Регионална служба по заетост“ - Хасково.

Друга много важна компетентност, която трябва да притежава един служител или работник, посочена от работодателите, е възможността за свободно общуване на български език. През следващите 12 месеца най-много ще се търсят специалисти с квалификация по професиите шивач, заварчик, оперативен счетоводител и машинен оператор. Сред тези, за които се търсят кадри с висше образование, най-търсени ще са машинните инженери. Повече от 76 процента от работодателите срещат затруднения при намирането на работна сила, сочат още резултатите от проучването. Очертава се и в следващите от 3 до 5 години отново най-търсени да са средните специалисти в областта на машиностроенето, металообработването и металургията и висшистите с електротехника, електроника и автоматика и машинно инженерство. През следващите 6 месеца пък нов персонал ще търсят само 22,1 на сто от работодателите в Старозагорска област, по голямата част от които развиват бизнес в сектор индустрия. 

Анкетата на проучването, съдържаща 11 въпроса, са попълнили 200 работодатели от областта. 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
САЩ вярват, че режимът на Асад е бомбардирал бежански лагер

Държавният департамент на САЩ обвини режима на Башар Асад в обстрела на бежанския лагер Ках в провинция Идлиб и призова всички страни към примирие,...