Гълъбово пак обгазен със серен диоксид

2538
Гълъбово пак обгазен със серен диоксид

В град Гълъбово е отчетено превишение на алармения праг за серен диоксид, съобщиха снощи от Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ).

В 15.00, 16.00 и 17.00 часа Автоматичната измервателна станция за контрол на въздуха в град Гълъбово регистрира превишение на алармен праг по показател серен диоксид, посочва Topnovini.bg.

Информираха Европейската комисия за обгазяването на Русе

Европейската комисия е информирана за случая с обгазяването на Русе през септември и в момента въпросът е част от цялостно съдебно прои...

Пунктът, който е разположен в централната градска част регистрира превишения: в 15.00 часа - 2, 05 пъти над пределнодопустимата концентрация; в 16.00 часа - 2,17 пъти и в 17.00 часа - 2,37 пъти над пределнодопустимата концентрация.

От Екоинспекцията са предприети мерки за редуциране на емисиите от действащите мощности в комплекс “Марица изток“. Дадени са предписания за увеличаване на степента на сероочистване и намаляване на товара на работещите мощности на четирите топлоелектрически централи в комплекса, които са източник на емисиите на серен диоксид.

В момента централите в комплекса работят на пълна мощност, заради увеличеното потребление на електроенергия по празниците.

След 21.00 часа нивата на серен диоксид вече са в нормите, уточниха от РИОСВ.

В Гълъбово отново има ток, но с по-ниско напрежение

Вчера река Сазлийка вдигна ниво и заля наново стадиона и залата, но не скъса дига или друго съоръжение. Успокояващо е, че до края на д...

Според енергетици натоварването на мощностите в комплекса в момента е около 3000 мегавата. Ще продължи нарастването на консумацията на еленергия, заради студеното време и новогодишнити презници. Затова може да се очакват нови превишения на нормите за концентрацията на серен диоксид във въздуха.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Стара загора