X
 
 

Клетва положи нов общински съветник в Стара Загора

1648 3
Клетва положи нов общински съветник в Стара Загора
Снимка: Община Стара Загора
Клетва да работи в името на старозагорци положи на днешното извънредно заседание на общинския съвет Нели Калнева-Митева, която влиза на мястото на Милена Желева, новия заместник-кмет.

Старейшините на Стара Загора заседаваха извънредно, за да дадат съгласие община Стара Загора да участва в учредяването на сдружение с нестопанска цел в обществена полза. Така ще може да се кандидатства с проектно предложение по Оперативна програма (ОП) „Иновации и конкурентоспособност 2014 - 2020“, Приоритетна ос 1 „Технологично развитие и иновации“, процедура на подбор на проекти BG16RFOP002-1.018 „Създаване и развитие на Регионални иновационни центрове“.

С 49 гласа за съветниците одобриха предложението на общинската администрация. Желание да се включат в сдружението освен Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) „Проф. д-р Стоян Киркович“ са заявили и Тракийският университет, МБАЛ „Ниа Мед“ ООД и Специализираната акушеро-гинекологична болница за активно лечение в Сливен. Проектното предложение, с което ще се кандидатства по ОП„Иновации и конкурентоспособност 2014 - 2020“, е за изграждане и развитие на нова научноизследователска инфраструктура. Фокус в работата й ще бъдат диагностиката, оценката и лечението на пациенти със социално значими заболявания чрез прилагане на иновационни методики, които ще се разработват и изследват в бъдещия регионален иновационен център. 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 2 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  За съжаление, г-жа Калнева като депутат остави лошо впечатление. Накратко-бездейства и не свърши нищичко в обществена полза. Обратно-беше глуха и сляпа поне за едно важно дело, за което беше помолена и обеща да съдейства в полза на гражданите-парк Аязмото -тогава в лапите на Кълвача! Такива хора трябва да бъдат запомнени и да не им се дава втори шанс. Нямат качества за работа в обществен интерес. виж още ››
 • Октомври 2.1 Октомври преди 1 седмица Профил на трол?
  Да без да съм бил в С. Загора от 2014 година и без да знам изобщо за този случей Даже и не разбирам точно какво се е случило , но аз колко лесно ми става ясно , почти мигновенно що за същество е тази . А , вие вероятно и от С. Загора за съжаление не свърши нищо. Е какво очаквате от Елементи на Антинародната Клика 10111989 ? Така обаче написано има дава Щанс на тази Клика . Стига ли ви до съзнание виж още ›› то ИЛИ НЕ ?
  : 0 !
 • Октомври 1 Октомври преди 1 седмица Профил на трол?
  Компрадорската либерална дЪмокраця е ЕСТЕСТВЕН РАЗВЪДНИК НА СПЕКУЛАНТИ , ИЗМАМНИЦИ И КРАДЦИ. И една такава се Заклева , че от всичките си действия да се ръководи от Интересите на С. Загора и нейните Граждани/ки което е крайно несериозно разбира се , ще бъде и престъпно ЗАШОТО ТАЗИ ще се ръководи от Партийни и Корпоративни интереси с цел разбира се ЛИЧНО ЗАБОГАТЯВАНЕ