X
 
 

Над 500 деца на олимпиадата по пътна безопасност в Стара Загора

1173 0
Над 500 деца на олимпиадата по пътна безопасност в Стара Загора
Снимка: Община Стара Загора
Повече от 500 деца се включиха в Олимпиадата по пътна безопасност, която се проведе днес в Стара Загора. Инициативата за провеждането й е на  Института за пътна безопасност с подкрепата на Министерство на образованието и науката (МОН), община Стара Загора и Регионалното управление на образованието.

„Олимпиадата цели да се направи моментна снимка в цялата страна за състоянието на обучението по пътна безопасност и, ако има дефицити, да ги компенсираме“, каза Богдан Милчев от Института по пътна безопасност. Той разясни регламента за участие в олимпиадата, за който actualno.com вече информира.

Премахнаха принудително десетки коли в Стара Загора

21 са излезлите от употреба автомобили, които са били принудително премахнати от междублоковите пространства и общински паркинги. За ко...

В общинската зала “Иван Вазов” се проведе състезанието „Стани безопасен” между два отбора по шест ученици от шести клас, които отговаряха на различни въпроси, свързани с движението по пътищата. Единият отбор се възползва от жокера „Обади се на приятел” и потърсиха помощ от заместник-кмета Иванка Сотирова.

Най-интересно за децата беше представянето на методите за провеждане на обучение по Безопасност на движението по пътищата (БДП). Те отговаряха бързо и точно на въпросите на Васил Паунов, специалист в обучението по БДП от Русенския университет. „В Стара Загора обучението по безопасност на пътя е на най-високо ниво, дават се бързи и верни отговори“, коментира Богдан Милчев. Учениците се включиха и в играта с „алкохолни“ и „наркотични“ очила, симулиращи реакциите на водачите на пътя след употреба на алкохол и дрога. Паунов им разказа и за подготвените 22 робота за обучението по БДП в училищата.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Почитаме Св. преподобни Даниил
Почитаме Св. преподобни Даниил

Тоя свят мъж се родил в Месопотамия от родители, които дълго време нямали деца. В усърдните си молитви те дали обещание, че ако имат рожба, ще я посветят...

Последно в Актуално