Предстои ремонт на най-голямото транспортно съоръжение в Казанлък 

6588
Предстои ремонт на най-голямото транспортно съоръжение в Казанлък 
Снимка: Община Казанлък

Почти 2 милиона и половина лева е стойността на договора за основен ремонт на жп надлеза към предприятието „Арсенал“ в Казанлък. 1,2 милиона лева от средствата са отпуснати от Министерския съвет, а останалите средства са осигурени целево от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Цялостното конструктивно укрепване и ремонта на съоръжението ще бъде извършено от „Гарант 90 и Сие - Стоян Цонев“. „Ремонтните дейности трябва да приключат за шест месеца от реалното начало на строителните дейности, като през това време съоръжението ще бъде затворено за преминаване. Трафикът ще бъде пренасочен по обходни маршрути“, уточни кметът на Казанлък Галина Стоянова. Заради сложността на работата по съоръжението, строено през 70-те години на миналия век, ще се наложи процес на съгласуване на работата преди началото на ремонтните дейности.

Кметът на Казанлък Галина Стоянова е номинирана за трети мандат

Общинското събрание на Политическа партия (ПП) ГЕРБ - Казанлък, с пълно единодушие е подкрепило номинация на кмета Галина Стоянова за т...

Според кмета Стоянова предстои съгласуване с Националната компания „Железопътна инфраструктура“, тъй като надлезът минава над жп линията София - Бургас,както и с фирмата, която извършва обществения транспорт в общината. За влаковете ще се съгласуват времеви прозорци, през които строителната фирма няма да работи, а за автобусния транспорт ще се направят нови обходни маршрути за населените места на север и на юг от града. 

Съгласуване ще се направи и с големите предприятия в региона, като "Арсенал" и "М+С - Хидравлик", които използват този транспортния възел и с потенциален изпълнител за премахване на тролейбусните стълбове, които са част от конструкцията на надлеза. "Те са собственост на частния превозвач и трябва да бъдат премахнати с негово разрешение. Всички тези организации ще отнемат време, но ще се придържаме към договорните условия и сроковете, които имаме в тях“, уточни Галина Стоянова.

За време на същинския ремонт надлезът ще е изцяло затворен и няма да може да се преминава по и над него дори пеша.

Докато не се направят тези съгласувани, не може да се каже с кога точно ще започне работата по проекта. 

Още 34 камери за видеонаблюдение инсталират в Казанлък

"Видеонаблюдението е най-добрият начин за превенция на нарушения и контрол", смята кметът на община Казанлък Галина Стоянова. Още 34 ка...

Сложността на дейностите е наложила три процедури по Закона за обществените поръчки, за да се намери изпълнител, който е способен да се справи с тях. „Тъй като става въпрос за ремонт, а не за изграждане на ново строителство, може по време на строителния процес и след премахване на пътната настилка и отваряне на фугите да се наложат допълнителни дейности, които ще бъдат съфинансирани от община Казанлък като непредвидени разходи и дейности“, допълни заместник-кметът Даниела Коева.

Ще се подменят тротоарни конзоли и пътна настилка, ще се премахнат всякакви повреди по горно и долно строене и ще се подменят лагерите на съоръжението. 

Обследването и проектът за ремонта са направени от фирма „Път Проект“ ЕООД, надзорът е поверен на варненската фирма „Дионисий“, а инвеститорският контрол е възложен на „Любенов Консулт“. Гаранционният срок на обекта е 8 години.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СТАРА ЗАГОРА:

Кметът на Стара Загора: Отпускането на 1 млрд. лв. за ТЕЦ-овете е голяма победа

С пълно мнозинство се прие създаването на общинско предприятие "Арт сцена-Стара Загора"

Фестивал „От Августа Траяна до Боруй“ за първи път в Стара Загора (ПРОГРАМА)

Слаба родителска подкрепа спъва дуалното обучение у нас

Стара Загора ще подкрепи Украйна в културен план с изложби и филмови прожекции (СНИМКИ)

За 24-ти път „Орфеево изворче“ ще радва старозагорци през почивните дни

Стара Загора отново става лекоатлетическа столица на България

Нов модел за интегрирана детска здравна грижа обсъдиха в Стара Загора

Проф. Галин Цоков откри лаборатория за иновации в Стара Загора (СНИМКИ)

Кинофестивалът „Златната липа“ 2024 идва с богата програма в началото на юни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Стара загора