Приоритет на Галина Стоянова ще е всеки гражданин на Казанлък 

2797
Приоритет на Галина Стоянова ще е всеки гражданин на Казанлък 
Снимка: Личен архив

Удостоверенията за избор на кмета на Община Казанлък Галина Стоянова (ГЕРБ), на 37-те общински съветници и на кметовете на населени места днес бяха връчени от председателя на Общинската избирателна комисия Здравко Балевски на тържествено заседание на новосформирания общински съвет в Града на розите. Заседанието беше открито от областния управител на Стара Загора Гергана Микова.

След полагането на клетва беше направен избор за председател на местния парламент. Бяха издигнати две кандидатури - на Николай Златанов от ГЕРБ и на Моника Динева от БСП. С подкрепата на 24-ма съветници беше избран Златанов, който оглавяваше съвета и в предходния мандат

В първото си изказване кметът Галина Стоянова благодари за доверието на избирателите и обяви, че ще работи с всички политически групи в общинския съвет и заяви, че ще работи за родителите и децата на Казанлък.

„Заявявам категоричното си желание да работя с всички групи общински съветници и ще го докажа с първите си три стъпки, които сега ви предлагам и ще внеса на първото заседание за бюджет 2020 г.", каза Стоянова.

Първата стъпка на кмета е предложение за едногодишна финансова подкрепа за всяко новородено дете в Казанлък под формата на ваучер на стойността на необходимото количество памперси за отглеждането му. Ако съветниците одобрят предложението й, ваучер ще получават родители, които се осигуряват, имат постоянен адрес и не получават социални помощи.

Втората стъпка е предложение за намаляване на цената на купона за хранене за децата от 0 до 3 години в Детска млечна кухня от 1 лев на символичните 50 стотинки.

Започва реконструкцията на Северния обход на Казанлък

С откриване на строителна площадка започва днес работата по третия етап на проект „Реконструкция на част от водопроводната мрежа ...

Увеличаване с 50% на стойността на един храноден на децата от детските ясли и градини за сметка на бюджета,е третата стъпка, която ще предложи Галина Стоянова. 

И трите предложения са в полза на младите хора, които остават или ще се завърнат в община Казанлък, образовани, трудолюбиви и водени от любовта си към родния край и корените си, в подкрепа на раждаемостта и демографската политика“, каза кметът. Според нея необходимите финансови ресурси могат да се понесат точно сега. Тя заяви, че благодарение на доброто управление през последните 8 години днес е възможно да се стимулират младите семейства и да се помисли за по-силна социална политика за възрастните хора.

"Грижата за всеки един от нашите съграждани ще бъде мой приоритет през следващите 4 години. Обичам Казанлък и ще продължа да работя с чест и морал за престижа на прекрасната ни Долина и обичната ни община“, каза още Стоянова.

В новия общински съвет в Казанлък влязоха 5 партии и коалиции. От 37-те му членове 13 са на ГЕРБ, 9 - на БСП за България, 8 - на местната коалиция „Алтернативата на гражданите“, 6 - на и 1 - на ВМРО. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СТАРА ЗАГОРА:

За първи път в Стара Загора нови инициативи и съмишленици търсят ученици

Експертно разгледаха новия Закон за защита на лицата, подаващи сигнали за нарушения в Стара Загора

Наравно завърши надбягването между кон и човек в село до Стара Загора

Близо 800 участници събра фестивала на маскарадните игри в Стара Загора

Община Стара Загора отново се включва в кампанията „Часът на Земята“

Кметът на Стара Загора поздрави славния футболист и треньор Иван Вутов по повод 80-годишния му юбилей

Общинско предприятие ще стопанисва културните бази и ще организира фестивали в Стара Загора

120 дръвчета бяха засадени в парк в Стара Загора

В Стара Загора отбелязват Деня на Тракия

Върнаха новоизлюпено белоглаво лешоядче на родителите му (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Стара загора