Тематични музикални вечери за старозагорци на сцена "Фонтани"

3278
Тематични музикални вечери за старозагорци на сцена "Фонтани"
Снимка: Aктуално

На новата сцена "Фонтани" на централния площад в Стара Загора през август за любителите на музиката общината организира тематични музикални вечери. 

Първият концерт ще бъде тази вечер от 20 часа. В "Под небето на Париж" ще участват Надя Тончева - вокал, пловдивският струнен квартет Hot Club de Plovdiv, в чийто състав саб

Любомир Толумбаджиев – цигулка, Петър Койчев – китара, Момчил Ангелов – китара, и Христо Минчев – бас китара. Тончева е изпълнител, пианист, аранжор, преподавател по поп и джаз пеене в Националното училище за музикални и сценични изкуства "Христина Морфова" в Града на липите и солист и диригент на старозагорската Вокална група "Траяна".

В последните години тя има активно присъствие на българската  и европейска концертна и клубна джазова сцена. Артистичен директор е на "Джаз фест Казанлък", организатор е на Младежка джаз сцена и на конкурса за млади джаз изпълнители в Стара Загора. През 2016-а за приноса си към към българската култура беше отличена с почетен знак "Златен век" на Министерството на културата.

Hot Club de Plovdiv са ориентирани към корените на циганския джаз и автентичното джипси джазово звучене характерно за 30-те години на ХХ век. От 2013 г., когато групата се сформира има множество фестивални и клубни изяви у нас и в чужбина. В събота те ще изпълняват популярни френски шансони от репертоара на Едит Пиаф, Заз и музика на френския композитор Джанго Райнхарт. 

С парчета от репертоара на Глория Естефан, Розана, Шер и песни на Лили Иванова, Мими Николова и други български изпълнители Надя Тончева и сборна формация от старозагорски и пловдивски музиканти ще радват публиката на 7 август. В сборната група инструменталисти са Павел Цонев – пиано, Димитър Вакарелов – китара, Христо Минчев - бас китара и Кристиян Желев - барабани. 

Продължават безплатните концерти в Цар-Симеоновата градина в Пловдив

Инициативата за изнасяне на безплатни класически и джаз концерти на открито продължава и през следващите месеци. Това съобщиха за &bdqu...

На 8 август Милен Стойков - саксофони и флейта, и джаз в състав Илия Тенев – клавишни, Радослав Терзиев – бас китара, и Ленко Драганов – ударни инструменти, ще свирят смуут джаз и фюжън

"Блус вечер под звездите" с Камен Кацата блус бенд очаква на 9  август любителите на блус, джаз блуса, суинга и рокендрола. 

Авторска музика от албума Вliss в концерта "Симетрия" ще представят на 10 август музикантите от Perfekt Stranger. Групата е основана преди 20 години 1999 г. в Стара Загора. В състава й са Борис Тасков – вокал, Ангел Демирев – китара, Владислав Стойчев – клавиши, Емил Стойчев – барабани и Кънчо Андреев – бас. Музиката им е със съвременно рок звучене с прогресив и алтернатив нюанси. 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СТАРА ЗАГОРА:

Кметът на Стара Загора: Отпускането на 1 млрд. лв. за ТЕЦ-овете е голяма победа

С пълно мнозинство се прие създаването на общинско предприятие "Арт сцена-Стара Загора"

Фестивал „От Августа Траяна до Боруй“ за първи път в Стара Загора (ПРОГРАМА)

Слаба родителска подкрепа спъва дуалното обучение у нас

Стара Загора ще подкрепи Украйна в културен план с изложби и филмови прожекции (СНИМКИ)

За 24-ти път „Орфеево изворче“ ще радва старозагорци през почивните дни

Стара Загора отново става лекоатлетическа столица на България

Нов модел за интегрирана детска здравна грижа обсъдиха в Стара Загора

Проф. Галин Цоков откри лаборатория за иновации в Стара Загора (СНИМКИ)

Кинофестивалът „Златната липа“ 2024 идва с богата програма в началото на юни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Стара загора