X
 
 

За 90 дни трябва да изградят скейтпарка в Стара Загора 

2065 0
photo of За 90 дни трябва да изградят скейтпарка в Стара Загора 
Снимка: Община Стара Загора
Символична първа копка положиха днес за изграждането скейтпарка, който ще се намира в разширението на парк „Артилерийски“, предаде кореспондентът на Actualno.com.

"След всички проектни дейности, извършени от професионалисти в областта, мисля че ще имаме скейтпарк, покриващ всички съвременни изисквания и стандарти, както за състезания, така и за забавления“, каза по време на събитието Виктория Грозева, главен архитект на община Стара Загора, и призова любителите на екстремните спортове да са разумни и да ползват с внимание новата придобивка, сле като когато бъде пусната в експлоатация. 

С прилежащите части общата площ на скейтпарка ще е около 2 декара, а самото съоръжение ще е с площ над 800 квадратни метра. За изграждането му са предвидени близо 300 хиляди лева, а срокът за изпълнение е 90 дни. Специализираната зона ще има две основни секции - „Стрийт“ и “Боул”. Първата се състои от следните елементи - равна засилка, голяма и малка секции със стълби, виражи и парапети, комбинирана арена с ръбове, парапети, виражи и баланс, засилка с извивка и вираж. В „Боул“ секцията ще има последователно свързани сферични и цилиндрични форми, които ще образуват съоръжение с формата на ключалка на две нива в дълбочина.

Първата копка беше положена от временно изпълняващия длъжността кмет на Стара Загора инж. Янчо Калоянов и Симеон Атанасов, управител на „Смарт Билд Дигитал“ ЕООД, което ще изгражда скейтпарка. 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители