8 души пострадаха при катастрофата на два автобуса и микробус край Омуртаг

4975
8 души пострадаха при катастрофата на два автобуса и микробус край Омуртаг
Снимка: БГНЕС

Осем души са пострадали при катастрофата между два автобуса и микробус, която стана на главния път София – Варна, на територията на Община Омуртаг в близост до село Камбурово. Това съобщиха от МВР – Търговище, цитирани от "ФОкус".

По първоначална информация, шестима от пострадалите веднага са откарани в болницата в Търговище. От тях трима са със счупвания на крайници, но са контактни и без опасност за живота. Другите трима пострадали са с по-леки травми. Двама от пострадалите са откарани за преглед в болницата на Омуртаг, състоянието им е добро и имат само охлузни рани.

ТИР предизвика пътен инцидент край Враца, ранена е жена

Тир предизвика катастрофа край Враца и не спря. Пътният инцидент се случи в местността "Орбита" по посока към Оряхово и ...

На мястото на катастрофата огледите продължават. Превозните средства, които пътуват за София, продължават да се отклоняват през град Попово. Транспортните фирми, чиито автобуси са участвали в катастрофата, са уведомени и те са осигурили алтернативен транспорт за хората, които не са пострадали.

Автобусите са „Юнион Ивкони”, по линията София - Варна, и на "Биомет", по линията Варна - София. Сблъсък е станал, когато микробусът изпреварва автобуса на "Биомет" и се удря челно в този на "Юнион Ивкони", съобщи по-рано Нова телевизия. В автобуса на "Биомет" е имало 26 пътници, като по-тежко е пострадал шофьорът. В автобуса на "Юнион Ивкони" няма тежко пострадали. От двете фирми изпращат други автобуси, които да извозят пътниците.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com