Хранителна помощ за близо 6 500 човека от област Търговище

3512
Хранителна помощ за близо 6 500 човека от област Търговище
Снимка: БГНЕС

Близо 6 500 души от петте общини на област Търговище имат право да получат хранителна помощ в рамките на Национална инициатива "Заедно за съпричастността" по линия на Оперативната програма "Развитие на човешките ресурси", съобщи БНР.

Хранителният пакет включва повече от 20 стоки от първа необходимост и е предназначен за лица и семейства, които получават енергийни помощи, обясни Ваня Борисова, директор на местната организация на Българския червен кръст.

Столетниците по света и тяхното меню

Искате да живеете до 100 години? Какво ще кажете до 110 или дори 120? Статистически, колкото по-млади сте, имате толкова по- големи шан...

Новото при тази хранителна програма е, че ЕК изключително много държи успоредно със самото материално подпомагане, хората да получават информация за видовете социални услуги, които предполага Агенцията за социално подпомагане за източника на финансиране.

В тази връзка самото раздаване на продуктите ще бъде съпроводено с информационна кампания, т.е. ще се раздават и информационни материали, брошури, които ще бъдат , както за видовете социални услуги, така и за по-общи теми, свързани със здравословно хранене, с реакция при бедствена ситуация.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com