Наказаха директор заради лошата хигиена в детска градина

587
Наказаха директор заради лошата хигиена в детска градина

Два акта за констатирани нарушения на здравните изисквания съставиха здравните инспектори в Търговище през миналата седмица.

Санкциониран е директор на детска градина в община Омуртаг за неосъществен контрол върху дейностите, свързани с поддържане на текуща хигиена.

Гребната база във Видин е в плачевно състояние

Над 50-60 деца тренират всеки ден в Гребната база във Видин, но този спортен обект е в плачевно състояние, каза за “Фокус” ...

Акт е съставен и за използване на лак за нокти с изтекъл срок на годност в студио за красота в община Търговище. Продуктите са спрени от реализация, информираха от Регионалната здравна инспекция.

От там допълниха, че за периода има издадени и 5 предписания. Две от тях са адресирани до кметове на населени места, за информиране на населението за влошено качество на водата от местни водоизточници в община Омуртаг и община Антоново, други две за спиране реализацията на козметични продукти с изтекъл срок на годност и без етикет на български език в студио за красота и едно за осигуряване на течаща топла вода в здравен кабинет в детска градина, пише още Topnovini.bg.

По регулярен здравен контрол са извършени 77 текущи, а допълнително са проконтролирани 72 обекта с обществено предназначение и 20 лечебни и здравни заведения за спазване на забраната за пушене.

Не са констатирани нарушения през изтеклия период, отчетоха от РЗИ.

Доктор Кунчев: Ако се спазва елементарна хигиена, птичият грип не е опасен

При спазване на елементарната хигиена няма особен риск за човешкото здраве от птичи грип. Това каза пред журналисти в Бургас главният д...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com