Осъден за убийство на майка си обжалва 25-те години затвор

4911
Осъден за убийство на майка си обжалва 25-те години затвор
Снимка: Thinkstock

Георги Тодоров от Попово, който през миналата година с извънмерна жестокост уби майка си, днес обжалва 25 годишната присъда на Окръжен съд Търговище пред Варненския апелативен съд, съобщиха от пресслужбата на съда.

Убийството, което разтърси Попово стана на 28 август миналата година, припомня topnovini.bg. Младият мъж живеел в дома на майка си. той бил с непредсказуемо поведение, агресивен, конфликтен, раздразнителен и импулсивен и редовно малтретретирал близките си. Затова в края на 2012 година му била наложена ограничителна мярка по Закона за защита от домашно насилие.

Удължават разследването за убийството на Татяна Стоянва

Разследването на убийството на шефката на кабинета на пазарджишкия кмет Тодор Попов - Татяна Стоянова, ще бъде допълнително удължено. Т...

Във фаталната вечер Тодоров отново предизвикал скандал и започнал поредния побой над Гергана. Синът удрял жената където свари, влачил я из къщата, повалил я на земята и продължил с побоя докато спре да се движи. Полял част от тялото й с бензин и я подпалил. Огънят свестил майка му, но насилникът бързо сломил опита й да избяга и продължил да издевателството над нея. Залял останалата част от тялото й с бензин и отново я подпалил. След като огънят изгаснал – продължил да я удря с тояга по цялото тяло. По-късно медиците установили причината за гибелта на жената - комбинирана черепно-мозъчна травма и термичен шок, предизвикан от над 80% изгаряне по тялото.

В края на февруари тази година, Тодоров поиска от Окръжния съд в Търговище съкратено съдебно следствие, след като призна фактите, посочени в обвинителния акт. Първата съдебна инстанция произнесе доживотен затвор и редуцира наказанието на 25 години „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим. Именно тази присъда обжалва днес подсъдимият и поиска наказанието да бъде намалено.

Варненският апелативен съд ще се произнесе с решение в установения от закона срок, съобщиха от пресцентъра на институцията.

 

Чудовищни разкрития за убийството на 4-годишно българче

Гръцката полиция разплете зловещия случай с 4-годишното българско момичето, което е било убито от баща си. Изясняването на съдбата на ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com