Търговище с процедура за „умен град“ и подсистема за интелигентен транспорт

6034
Търговище с процедура за „умен град“ и подсистема за интелигентен транспорт
Снимка: Община Търговище

Община Търговище обяви процедура за въвеждане на система за електронно наблюдение на метеорологичните промени в града с подсистема за интелигентен транспорт.

Общата стойност на поръчката е 180 000 лева без ДДС. Част от планираните за целта средства са заложени в капиталовата програма на общината, които са на стойност 30 000 лева. 

Невероятно - в България има цена на билет за градски транспорт 1 стотинка

В Търговище може да се возиш срещу 30 стотинки – по линии номер 10 и 4. Всъщност има и още по шокираща цена - по линия 11, от ква...

Кметът Дарин Димитров анонсира бъдещата поръчка, когато отчете третата година от своя мандат, но тогава тя бе съвсем бегло спомената.

В края на януари секретарят на общината Миглена Стоянова е цитирана от радио „Шумен“ да казва, че първоначално ще бъдат монтирани две станции за автоматично измерване, които ще са разположени на сградата на кметството в кв. "Въбел" и в центъра на Търговище. Тя допълва, че ще започнат с няколко замервания – на фини прахови частици, радиационен фон, движение на въздуха, влажност, температура, а впоследствие ще направят всичко възможно да бъдат добавени и други показатели, които биха били специфични за района.

„Впоследствие ще се опитаме да направим надграждане на тази система с обявяване на свободни паркоместа, примерно културен афиш на общината, наистина една система на умен град (smart city), в който хората да имат достъп до различна информация“, пояснява още Стоянова.

На 8-ми февруари в Агенцията за обществени поръчки е публикувана процедурата. В документа са посочени множество опции, които системата трябва да осигурява като данни и свързаност.

Задържаха мъж, убил три кучета в Търговищко

Зоополицаи на ОДМВР-Търговище задържаха мъж, прострелял три кучета. Вчера в РУ-Търговище бил получен сигнал за открити в района на гроб...

Спечелилият участник трябва да осигури допълнителни модули за развитие и надграждане на системата с пряко отношение към опазване на обществената сигурност, реда и защита на здравето, сигурността на населението или подобряване градската среда

Той трябва да осигури системи за: мониторинг на движението в града, задръствания, преброяване на времето за пътуване, преброяване и класификация на трафика; мониторинг на трафик контролерите на светофарните кръстовища чрез управление и администриране на кръстовища и създаване на трафик сценарии, управлявани дистанционно; мониторинг на обществения транспорт, визуализация на закъснението спрямо разписанията, показване на трафик мрежа, информация за интелигентни автобусни спирки, система за обществен транспорт; Информация за заети и свободни паркоместа, паркинг с възможност за извличане на статистически данни; модул за пътнотранспортни произшествия, затваряния на улици и информация за алтернативни пътища; модул за пътни знаци с променливо съдържание VMS с възможност за интелигентни сценарии; модул за мониторинг при събиране на отпадъците чрез свързване на интелигентни контейнери за сметопочистване; мониторинг на уличното осветление, оценка на енергоспестяващите мерки при индивидуална и групова експлоатация чрез интелигентни сценарии; мониторинг на зарядни станции за електромобили с информация за наличност и заетост и оперативен изглед на зарядното устройството; модул за видеонаблюдение; модул за разчитане и записване регистрационни номера на МПС с анализ и създаване на списъци; модул за споделяне на велосипеди чрез проследяването им и отчитане на свободни велосипеди.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ТЪРГОВИЩЕ:

Вижте листата на "Има такъв народ" за парламентарните избори на 9 юни в 28 МИР – Търговище

Вижте листата на БСП за парламентарните избори на 9 юни в 28 МИР – Търговище

Вижте листата на ДПС за парламентарните избори на 9 юни в 28 МИР – Търговище

Вижте листата на ПП-ДБ за парламентарните избори на 9 юни в 28 МИР – Търговище

Вижте листата на ГЕРБ-СДС за парламентарните избори на 9 юни в 28 МИР – Търговище

ВАС отмени избора на обвинения Ешреф Ешрефов за кмет на Омуртаг

Учител в Търговище събори дете от стола с шамар

Задържаният за убийството в Търговище е изхвърлил дрехите си след инцидента

Омуртаг отново на режим - вода само по 4 часа седмично

От раз: Дарин Димитров от ГЕРБ печели нов мандат като кмет на Търговище

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Търговище