Безгрешен Федерер отново на финал на "Уимбълдън"

2719
Безгрешен Федерер отново на финал на "Уимбълдън"
Снимка: Getty Images/Guliver

Роджър Федерер се класира на 11-ия си финал на Уимбълдън, след като продължи с перфектното си представяне в турнира и победи чеха Томаш Бердих със 7-6(4), 7-6(4), 6-4 във втория полуфинал от мъжката схема.

Швейцарската легенда не бе изгубил сет по пътя си към полуфиналите и днес отново бе на изключително ниво, не оставяйки никакви шансове на Бердих. 11-ят в схемата се държа достойно и стигна до два тайбрека, но така и не успя да вземе сет. В първия сет Федерер проби рано, но Бердих успя да изравни и да стигне до тайбрек. Там носителят на 18 титли от Големия шлем дръпна рано в резултата и не изпусна предимството си, за да поведе в резултата, предаде БГНЕС.

Година по-късно: Оценка "отличен" за тандема Димитров/Валверду

Точно преди 1 година Григор Димитров беше под №37 в световната ранглиста. След поредица от слаби резултати той се срина главоломно и не...

Втората част мина без пробиви, а в тайбрека отново Федерер наложи волята си и спечели със същия резултат – 7-4. В третия сет 7-кратният шампион постигна един пробив и след това с лекота затвори мача след 2 часа и 18 минути игра.

По този начин Роджър Федерер се класира за 11-ия си финал на Уимбълдън, а в мача за титлата в неделя ще се изправи срещу Марин Чилич, който по-рано днес победи Сам Куери в 4 сета.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com