Цвети Пиронкова: Мамо, татко, имаме си трофей

129945
Цвети Пиронкова: Мамо, татко, имаме си трофей
Снимка: Getty Images/Guliver

"Мамо, татко, имаме си трофей", бяха първите думи на първата българска ракета Цветана Пиронкова, след като получи трофея в Сидни.

"Благодаря на спонсорите за подкрепата, както и на всички свързани с организацията на турнира. Благодаря и на физиотерапевтите, без които нямаше да съм тук, особено след тези осем поредни мача", добави с усмивка първата ни ракета."Поздравления за Цветана, ти наистина заслужаваше да спечелиш турнира. Добра работа", обърна се Кербер към шампионката.

Цветана Пиронкова взе първата си титла от турнир на WTA

В първия си финал в турнир на WTA в кариерата си, Цветана Пиронкова се справи повече от блестящо. Тя успя да завоюва титлата в Сидни сл...

"Посвещавам тази титла на един специален за мен човек, който вече не е между живите - на дядо ми Никола. Обичам те! Благодаря ви", завърши със сълзи на очи шампионката на турнира в Сидни.

"Благодаря и на феновете за подкрепата, на семейството ми и на приятеля ми", каза още Цвети, а в този момент от публиката се чуха закачливи дюдюкания. "Е, какво? Tрябваше да го кажа", им отговори с усмивка Пиронкова.

"Поздравления за Цветана, ти наистина заслужаваше да спечелиш турнира. Добра работа", отдаде заслуженото на нашето момиче и противничката ѝ във финала Анжелик Кербер.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com