X
 
 

Дел Потро: Не съм сигурен, че ще играя тенис отново!

4244 0
Дел Потро: Не съм сигурен, че ще играя тенис отново!
Снимка: Getty Images/Gulliver
Хуан Мартин дел Потро разкри в социалните мрежи, че не е сигурен дали ще може да играе отново тенис. 30-годишният аржентинец получи нова фрактура на капачката на коляното в Куинс, когато се подхлъзна на тревата по време на мача си с Денис Шаповалов в сряда, а впоследствие се отказа от по-нататъшно участие в надпреварата.

Преминатият скенер в четвъртък разкри, че той е получил фрактура на дясната капачка – същата контузия, която го извади от игра за последния месец от 2018 и го ограничи до пет турнира от началото на 2019. Симпатичният аржентинец призна във видео, публикувано в Инстаграм, че травмата може да сложи преждевременно край на кариерата му. „Както може да си представите, това е тежък момент за мен. Тъжно е, че трябва отново да премина през това“, започна шампионът от Ю Ес Оупън 2009.

„Не очаквах това. Не знам какво ще се случи сега. Надявам се, че коляното ми ще се възстанови пълноценно. Ако мачът с Шаповалов се окаже последният в кариерата ми, тогава не знам. По време на рехабилитацията ще помисля отново върху нещата по-сериозно. Ще знам по-добре как се чувства тялото ми“, завърши той. След като спечели Ю Ес Оупън през 2009, Дел Потро така и не успя да покаже постоянство в играта си, тъй като бе съпътстван от три операции на лявата китка и една на дясната. Той показа признаци на връщане към най-добрата си форма, след като се изкачи до номер 4 в света през януари.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално