Федерер на полуфинал в Бризбейн

19541
Федерер на полуфинал в Бризбейн
Снимка: Getty Images/Guliver

Блестящият Роджър Федерер буквално мина през представителя на домакините Маринко Матошевич, след като го елиминира с 6:1 и отново 6:1 само за 57 минути.

Срещата се игра на изпълнения до краен предел Централен корт, а австралийците отново се доказаха като едни от най-емоционалните и колоритни любители на тениса по света. Макар и техният представител да не успя да затрудни Федерер, феновете не спряха да скандират името му и да го подкрепят, а обстановката напомняше купа "Дейвис".

Изненадващо, мачът стартира с две поредни точки за пробив пред намиращия се под №61 в света Матошевич и мнозина се зачудиха дали пък няма да има изненада, но нищо подобно ме се случи. Просто Федерер докара нещата до 5:0. Тук австралиецът записа първия си и оказал се единствен гейм в първия сет, а тогава публиката буквално избухна в аплодисменти, все едно Матошевич спечели срещата.

Федерер не сгреши, сервирайки за първия сет, а във втория ситуацията на корта не се промени - макар и трудно, австралиецът все пак си задържа подаването, повеждайки с 1-0, но дойде ред на нова серия на Маестрото, този път от шест поредни гейма, осигурили му място на полуфиналите, където ще срещне осмия поставен Жереми Шарди, информира TennisKafe.com.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com