Федерер с лекота стигна до трети кръг на "Уимбълдън"

10986
Федерер с лекота стигна до трети кръг на "Уимбълдън"
Снимка: Getty Images/Guliver

Седемкратният шампион на „Уимбълдън” и рекордьор по седмици на върха в ранглистата Роджър Федерер премина без никакъв проблем през втория си мач на тревата в Лондон, печелейки с 3:0 сета срещу Жил Мюлер – 6:3, 7:5, 6:3. Швейцарецът го стори без да позволи на противника си дори да стигне до дюс, когато сервираше, а сам направи четири пробива в иначе много стабилния и силен сервис на Мюлер. В следващия кръг Федерер ще играе с победителя от мача Марсел Гранойерс – Сантяго Жиралдо.

Първият пробив в срещата, логично, беше в сметката на Федерер. Той дойде в петия гейм на първия сет, след като първият сервис на Мюлер изчезна, а за капак той нареди и две-три непредизвикани грешки. Федерер проби след подсечен ретур от бекхенд и минаващ удар при излизането на Мюлер на мрежата. Швейцарецът завърши сета по възможно най-добрия начин – с втори пробив, след като направи страхотен лоб от ретур, за 6:3 гейма, а това му осигури възможност да сервира първи във втория сет.

Уимбълдън 2014 - мишената е Анди Мъри

В разгара на световното първенство по футбол едва ли много хора ще обърнат внимание, че на 23 юни започва най-престижният и в последно ...

Във втората част и двамата тенисисти поддържаха високо ниво на сервис до 4:3 гейма за Федерер, когато запръска дъжд и се наложи на Централния корт да бъде спуснат покрива. След 20-тина минутки играта беше подновена, а Федерер успя да пробие в последния възможен момент – за 7:5 гейма. Това стана по доста любопитен начин, след като Мюлер използва „Ястребово око” и се оказа, че волето му закача на косъм линията, а Федерер беше направил печеливш лоб преди обаждането „аут” на съдията на линията. При преиграването обаче швейцарецът усети къде ще отиде първия сервис на Мюлер и успя да направи ретур, а оттам насетне тенисистът на Люксембург нямаше как да тръгне към мрежата и не издържа на размяната от основната линия.

В третия сет пробивът за Федерер дойде в четвъртия гейм, след като Мюлер спаси една точка за пробив, но направи двойна грешка при втората. Оттук нататък всеки от тенисистите печелеше своя сервис, като Федерер го правеше с лекота и завърши срещата с гейм на нула.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com