Федерер си остава единственият реален конкурент на Джокович

10220
Федерер си остава единственият реален конкурент на Джокович
Снимка: Getty Images/Guliver

Третият ден от Финалния Мастърс на осемте най-добри тенисисти за 2015-та година най-сетне се оказа подобаващ за очакваното от всички ниво. Тенис феновете по цял свят видяха два оспорвани мача, видяха и първият трисетов двубой в състезанието, както и тенис на много високи обороти.

В първия мач за деня Кеи Нишикори записа и първа победа в турнира – със 7:5, 3:6, 6:3 над Томаш Бердих. Японецът успя да запази концентрация в ключовите моменти на мача и да измъкне успеха, след като не се впечатли от серията на Бердих във втория сет, когато чехът обърна нещата от 0:2 гейма пасив, записвайки шест от следващите седем гейма в мача. Какво точно преживя Нишикори научете в Sportlive.bg.

Най-големите имена взеха своето и във втория ден на Финалния Мастърс в Лондон

Вторият ден на Финалния Мастърс на осемте най-добри тенисисти в света отново не донесе особени изненади. Големите имена взеха своето от...

Във вечерния мач един срещу друг се изправиха титаните Новак Джокович и Роджър Федерер. Преди тази срещата резултатът в двубоите между тях беше 21:21 победи, но Федерер в крайна сметка не позволи на Джокович да излезе напред в тяхното съперничество за пръв път в кариерата си, като демонстрира изключително ниво на сервис и прекърши най-добрия ретур в света. Швейцарецът спечели със 7:5, 6:2, след като реализира цели четири пробива в мача срещу само един на сметката на Джокович, а първият сет от мача между двамата беше и най-добрият дотук в турнира. Пълни подробности от мача научете в Sportlive.bg.

Така в последния ден от тази група Федерер излиза срещу Нишикори, а Джокович играе с Бердих. Водач в групата е швейцарецът, със сетова разлика 4:0 и геймово съотношение 25:13. Джокович е втори, с една победа и една загуба, сетово съотношение 2:2 и геймова разлика 19:15. Трети е Нишикори, също с победа и загуба, но сетово съотношение 2:3 и геймова разлика 18:26. Бердих е с две загуби, сетова разлика 1:4 и геймово съотношение 20:28.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com