Гофен спря Григор в Ротердам

6913
Гофен спря Григор в Ротердам
Снимка: БГНЕС

Най-добрият български тенисист Григор Димитров отпадна на 1/4-финала на турнира в Ротердам от Давид Гофен с 4:6, 6:1, 3:6. Това е първа победа за белгиеца над Димитров в ATP турнир, а за Григор е едва втора загуба от началото на сезона. Първата бе на полуфинала на Australian Open от Рафаел Надал.

Първият сет започна равностойно като и двамата тенисисти печелеха подаванията си без особени проблеми. В третия гейм Григор трябваше да се справя с две възможности за пробив, след като няколко първи сервиса не влезнаха. Първата я спаси след мощен сервис и завършване на мрежата, а при втората направи страхотен прехвърлящ удар, а след това завърши гейма с ас. Първият пробив в срещата бе в петия гейм за Гофен, който бе и затвърден. Това създаде трудности на българина, който така и не успя да върне пробива до края на сета. След оспорвана битка, продължила 56 минути, белгиецът успя да стигне и до успех с 6:4 в първия сет. Това беше първи сет, който успява Гофен да вземе на Григор в мач от ATP турнирите.

Григор Димитров смачка Истомин и си уреди четвъртфинал в Ротердам

Григор Димтиров записа сравнително лесна победа над Денис Истомин в осминафинален двубой от тенис турнира в Ротердам, който е от верига...

Григор започна изключително концентрирано втория сет, в който записа два пробива, а Гофен взе едва един гейм, но още в първия гейм на сета българинът спаси три точки за пробив - иначе можеше да има и друг развой на нещата. В последния седми гейм Григор изостана 30-40, когато сервира за частта. Първата ни ракета отрази опасността, но после Гофен достигна слайс по правата на опонента си и с лоб го затрудни максимално, стигайки до нов брейкбол. Българинът се справи с опасността и този път. На третата точка за пробив световният №11 отново пропусна и при първата възможност за сетбол, Гришо го затвори с ас. През втория сет бекхендът по правата на Гофен не вървеше така добре, както през първия, и това даде резултат.

По много лош начин започна третият сет за първата ни ракета. Гришо допусна бързо да изостане в резултата с 0:3, като беше пробит във втория гейм. Пробивът стана след изключителна игра на Гофен - той направи два поредни печеливши удара от абсурдни позции, форхенд тип "банан" по правата за 15:40 и бекхенд по диагонал от паната в следващата точка, с който не остави никакъв шанс на нашето момче на мрежата. Българинът така и не успя да навакса тази разлика, макар че се бореше и при 1:3 стигна до 15:40 на сервиса на белгиеца, но точно в този момент Гофен заби два поредни аса. Всъщност всички асове на Давид дойдоха на точки за пробив - наистина впечатляващо представяне.

За Димитров следващият турнир ще е Мастърса в Индиън Уелс, който започва в началото на март.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ТЕНИС:

След нощно парти: Григор и гореща тенисистка отпрашиха с Ламборгини (ВИДЕО)

Григор Димитров загуби една позиция в световната ранглиста в тениса

Стефанос Циципас разби Каспър Рууд и триумфира в Монте Карло (ВИДЕО)

18-годишният Илиян Радулов е на 1/2-финал на ITF турнир в Испания

Джокович разкри "тайната" да е номер 1 в света дори и на 37 години

Сумата, която спечели Григор Димитров от Мастърса в Монте Карло

Григор Димитров изпусна два мачбола и отпадна от 7-ия в света в Монте Карло (ВИДЕО)

Гришо взе двудневния си мач с Кецманович и се класира на 1/8-финалите в Монте Карло (ВИДЕО)

Новак Джокович посочи един турнир като цел №1 за 2024 година

Дъжд спря Григор Димитров да приключи Кецманович в Монте Карло (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com