Григор Димитров напусна "Ролан Гарос" след катастрофална загуба

27194
Григор Димитров напусна "Ролан Гарос" след катастрофална загуба

Наистина отчайващ – в това се превърна първият и оказал се последен мач на най-добрия български тенисист Григор Димитров на тазгодишния „Ролан Гарос”. Точно както и миналата година, българинът отпадна на първото препятствие – този път това беше американеца Джак Сок. Димитров загуби с 6:7(7), 2:6, 3:6.

В първия сет нещата бяха доста равностойни, като Григор имаше само един по-труден сервис гейм – при 1:1, в който спаси две поредни точки за пробив. На свой ред след това българинът не можа да се възползва от цели четири точки за пробив – три в осмия гейм и една в шестия, като Сок много добре неутрализира шансовете с игра на бекхенд на българина. Стигна се до тайбрек и там, при 5:3 точки в своя полза, Димитров изтърва нещата, като загуби с 9:7, след като имаше един  сетбол, но на сервис на Сок, който не му даде никакъв шанс да влезе в разиграване с хитро насочен мощен сервис по правата.

Цвети Пиронкова започна "Ролан Гарос" с хубава победа

Първата ни ракета при жените Цветана Пиронкова започна с успех тазгодишното издание на "Ролан Гарос". В типично по женски драматичен ма...

Вторият сет беше истинска катастрофа за Димитров, който инкасира два пробива, след като не успя да реализира още две точки за пробив в третия гейм. По-отчавайщото беше, че Григор се предаде твърде лесно и след 2:2 гейма не взе нито един гейм повече до края на сета, като се предаде на свой сервис след елементарна грешка от форхенд.

Трагедията от третия сет се пренесе и в четвъртия, където Григор пак инкасира пробив на нула и преди да се усети вече изоставаше с 0:3 гейма. Това се оказа непреодолима преднина за Димитров, който чак при 5:3 се добра до дюс на сервис на Сок, спасявайки мачбол, но нищо повече.

Вижте гейм по гейм в Sportline.bg защо Григор не можа да се справи със Сок.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Тенис