Григор Димитров показа характер и удари Анди Мъри в Маями

6373
Григор Димитров показа характер и удари Анди Мъри в Маями
Снимка: Getty Images/Guliver

Най-добрият български тенисист Григор Димитров записа най-значимата си победа от много време насам. На Мастърса в Маями Димитров показа упоритост и характер, обръщайки Анди Мъри - 6:7 (1), 6:4, 6:3. Това беше деветият мач между двамата, като в това съперничество Григор изостава с 3:6 победи.

Българинът регистрира едва 4-та победа на твърди кортове от общо 36 мача, в които е играл с представител на актуалния топ 10 в мъжкия тенис. Тази стряскаща статистика демонстрира нагледно как въпреки безспорния си талант на Григор все още му липсва психическата и игрова стабилност, за да се превърне в доминатора, който мнозина очакваха, че ще бъде. Днес обаче българинът показа, че може.

Джокович накара Мъри да изпие нова горчива чаша

Два от три сета – в толкова вечният губещ от т.нар. Голяма четворка на мъжкия тенис Анди Мъри успя да е равностоен на световния н...

Първият сет се реши с тайбрек, след като Григор тръгна много зле и допусна пробив за 2:1 гейма, но направи рибрейк след уникален лоб от бекхенд. В дългия гейм за край на сета обаче българинът спечели само една точка, като се срина игрово точно когато най-много му трябваха стабилност и хладнокръвие.

Вторият сет тръгна вихрено за Димитров, който поведе с 4:0 гейма, пробивайки два пъти на нула. Моментално обаче дойде вече редовната криза в играта на Григор, който допусна да му бъде върнат единият пробив с поредица от грешки, включително две двойни, а за малко Мъри не го проби от 40:15 при сервис за сета, но все пак нашето момче отрази точката за пробив със смело излизане на мрежата и вкара срещата в решителен трети сет.

В третия сет Мъри поведе с 3:1 и когато всички очакваха, че това ще пречупи Григор, всъщност се оказа, че по-изтощеният и по-неспособният да се бори е шотландецът. Григор стисна зъби и направи чутовен обрат, като записа пет поредни гейма и пречупи именития си съперник, хвърляйки в дива радост всички български фенове на тениса.

Пълен репортаж от мача вижте в Sportlive.bg.

Григор Димитров рухна срещу Иснър

Няма и няма край нестабилното представяне на най-добрия български тенисист Григор Димитров. Българинът така и не може да направи два по...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Тенис