Григор Димитров преживя трудни моменти, но записа втора победа в Мелбърн

2114
Григор Димитров преживя трудни моменти, но записа втора победа в Мелбърн
Снимка: Getty Images/Guliver

Най-добрият български тенисист Григор Димитров преживя доста трудни моменти в мача си от втория кръг на Australian Open, но все пак се справи успешно с препятствието в лицето на младия кореец Хьон Чунг, макар да трябваше да прави обрат – 1:6, 6:4, 6:4, 6:4. Победата означава, че българинът излиза в трети кръг, в събота (21 януари) срещу французина Ришар Гаске.

Първият сет се превърна в истинска катастрофа, може би защото Григор за пръв път играеше срещу този доста коварен съперник. По-запалените фенове на тениса със сигурност знаят кой е Чунг и че в него има доста талант, като много интересен факт е, че кореецът е по-силен от бекхенд, отколкото от форхенд. Димитров изпита това на гърба си през първата част, когато Чунг му направи серия от шест поредни гейма и спечели сета с шокиращото 6:1!

Цвети Пиронкова затрудни третата в света, но отпадна

Първата ни ракета при жените Цветана Пиронкова отпадна още на старта на Australian Open. Българката загуби с 6:1, 4:6, 6:1 от световнат...

Беше време за събуждане и Григор се събуди във втората част – ранен пробив, пропуснат шанс за още един и в крайна сметка 6:4 гейма за него, с много по-убедително представяне на сервис. В третата част българинът показа и характер, след като обърна нещата, изоставайки на свой ред с ранен пробив в сета, за да го спечели пак с 6:4 и да поведе вече с 2:1 сета.

Григор спаси четири точки за пробив още в самото начало на четвъртия сет, проби за 3:2, допусна връщане на пробива при 4:3, след като водеше с 40:15, но моментално пак проби, за 5:4 и получи правото да сервира за мача. Оттам-насетне проблеми нямаше - гейм на 30 и следващ мач с Гаске.

Пълни подробности и ВИДЕО от мача вижте в Sportlive.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com