Григор Димитров започна със стил в Мадрид

55003
Григор Димитров започна със стил в Мадрид
Снимка: Getty Images/Guliver

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров започна успешно участието си на Мастърса в Мадрид. Българинът победи с 6:2, 6:4 младия испанец Пабло Карено Буста и във втория кръг се изправя срещу румънеца Мариуш Копил, номер 164 в ранглистата на ATP, който играе в испанската столица с уайлд кард.

Срещата започна неприятно – с пробив за младия испанец, който показа солидна игра от основна линия, не се стресна от ефектно отиграване на къса топка на Димитров за 40:30 и спечели следващите три точки, реализирайки решителната топка след атака едно-две в ъглите и добро излизане на мрежата.

Ли На и Радванска безпроблемно стигат до втория кръг в Мадрид

Ли На и Агниешка Радванска (Полша) спечелиха мачовете си от първия кръг и се класираха за втория кръг на тенис-турнира в Мадрид с награ...

Лошото начало не стресна Григор, който бързо върна пробива, показвайки на Карено-Буста, че морето не е до колене и че определено българинът е фаворит в мача. А Григор не се мотаеше и направи нов пробив, за 3:1, след шамар от форхенд и след грешка на Карено-Буста, който, усещайки накъде вървят нещата, опита да е прекалено агресивен от основната линия. До края на сета Григор разгърна в пълна степен играта си и си поигра с противника със серия от сечени удари, а за капак и две много хитри къси топки, втората от които му донесе трети пробив и сета – 6:2.

Във втората част сервиращите доминираха, като до 4:3 в полза на Григор посрещащите нямаха никакъв шанс да направят нещо. Тогава пред българина се открехна вратичка – 0:30 след стабилно представяне от основна линия, но след това Димитров стана твърде пасивен, прибърза с опит за печеливш ретур от форхенд при 15:30 и Буста успя да се измъкне без повече неприятности.

Същата ситуация се повтори при 5:4 за Григор, но тогава нашето момче показа по-здрави нерви, стигна до два поредни мачбола и още при първия натисна достатъчно Буста, който изпрати бекхенда си в аут зад основната линията.

След мача, коментаторите на Sky Sports споделиха своите впечатления от играта на Григор. Според тях много добър знак за бъдещето на Димитров е, че той играе много плътно до основната линия и търси инициативата с разнообразен набор от удари. Той си вярва, че може да печели големите титли, защо не и тук, казаха те.

Григор пак се падна близо до Надал

Изгряващата испанска тенис звезда Пабло Карено Буста ще е първият противник на Григор Димитров на започващия в понеделни, 4 май, турнир...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com