Григор е на полуфинал в Лондон след лекция срещу Гофен*

29962
Григор е на полуфинал в Лондон след лекция срещу Гофен*
Снимка: Getty Images/Guliver

Суперзвездата на българския спорт Григор Димитров си осигури място в елиминациите на Финалния Мастърс в Лондон.

Във втория си мач от Финалите на ATP българският тенисист беше абсолютно безпощаден и разби Доавид Гофен с 6:0, 6:2, като записа цели 9 поредни спечелени гейма, в които регистрира 4 пробива и демонстрира наглед, че заслужава етикета "скрит фаворит", който му беше поставен преди старта на надпреварата.

Димитров изигра изключително хладнокръвно своя двубой, натискайки своя съперник в най-добрия възможен момент. Той показа отлична успеваемост при точките за пробив, а освен това българинът не позволи да бъде пробит нито един път.

През 2017 година двамата се изправиха един срещу друг 3 пъти, като Григор записа две победи, а в общата статистика българинът води убедително с 4:1 победи.

Вижте коя телевизия ще предава Григор срещу Гофен в Лондон

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се изправя днес във втората си битка във Финалите на ATP. В следващата си среща той се и...

* Според официалния сайт на ATP Григор е сигурен полуфиналист, при това, съгласно информацията, се класира първи в група "Пийт Сампрас". Причината се крие в регламента - като втори показател за класиране вече се гледа броят изиграни мачове, а не както в предишни издания на турнира - влязла на мястото на отпаднал играч резерва да поема актива му. Така сега резервата Кареньо-Буста може да изиграе само 2 мача, срещу 3 на Григор и дори Димитров да загуби от испанеца, съотношение 2-1 победи се брои за по-силно от 2-0 победи (ако Буста спечели и срещу Тийм). Третият показател пък са преките двубои, а Григор вече победи и Тийм, и Гофен, така че при равен брой победи-загуби в групата с някой от тях, Димитров е с предимство и ще е пред който и да е измежду белгиеца и австриеца.

Ситуацията е такава, че Григор със сигурност ще избегне на полуфинала среща с големия фаворит в турнира - шесткратния шампион на Финалния Мастърс Роджър Федерер. Българинът ще чака някой измежду Александър Зверев и Джак Сок, които утре (16 ноември) излизат един срещу друг, за да определят кой продължава напред.

Как протече срещата днес - четете в SPORTLIVE.BG.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com