Григор пак се падна близо до Надал

16625
Григор пак се падна близо до Надал

Изгряващата испанска тенис звезда Пабло Карено Буста ще е първият противник на Григор Димитров на започващия в понеделни, 4 май, турнир от серията "Мастърс" в Мадрид.

Пабло Карено Буста получи наградата за най-прогресиращ млад играч през миналата година след серия от 39 поредни победи във веригите "Фючърс" и "Чаланджър", а на Мастърса в Монте Карло отпадна от Новак Джокович, записвайки само един гейм в мача. Ако Григор го победи, то във втори кръг е възможно да играе пак с Марсел Гранойерс, както беше преди две седмици в Княжеството. В трети кръг се очертава евентуален сблъсък с Томаш Бердих, а на четвъртфинал е вероятно да го чака Рафаел Надал, ако се стигне до толкова предна фаза на турнира.

Рашийд: Григор може да стане два пъти по-добър

Григор Димитров спечели титлата в Букурещ в неделя, а в Румъния не спират да пишат за българина. Естествено, бе отчетена и работата на ...

В половината на Григор, освен Надал и Бердих, е и Роджър Федерер. Той обаче върви в другия поток и мач-мечта между швейцареца и Димитров може да има само на полуфинал. Преди това Федерер тръгва с мач срещу Жил Симон или Беноа Пер. В другата половина се събраха Новак Джокович и Станислас Вавринка.

При жените Цвети Пиронкова не може да се оплаче от липса на късмет с жребия. В Мадрид тя никога не е миналава първи кръг, а сега ще играе с Лара Аруабарена, намираща се под №145 в ранглистата и попаднала в основната схема благодарение на WC от организаторите. Мачът ѝ ще е около 22:00 часа днес, 3 май. Турнирът пропускат само Виктория Азаренка и Винъс Уилямс - всички други най-силни тенисистки са готови за борба.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com