Жребият за "Уимбълдън" е хвърлен, Григор Димитров почва с именит съперник

5629
Жребият за "Уимбълдън" е хвърлен, Григор Димитров почва с именит съперник
Снимка: Getty Images/Guliver

Григор Димитров ще спори с трикратния шампион от турнирите на Големия шлем Стан Вавринка в първи кръг на "Уимбълдън", отреди жребият в Лондон, предаде БГНЕС. Първият мач на българина ще е в понеделник, 2 юли.

Съперникът на Гришо тази година игра на турнира в София, където замести именно българина. Стан бе водач в схемата, но отпадна на полуфиналите. След контузия в коляното, швейцарецът още е далеч от най-добрата си форма, а тревата му е и най-слабата настилка. Той записа едва 1 победа в 3 мача на трева тази година, като загуби в Куинс от Сам Куери във втори кръг с 1:2 сета и беше разгромен от Анди Мъри в Ийстборн, вземайки само 4 гейма.

Федерер пренаписа историята на "Уимбълдън"

На 35 години дни Роджър Федерер пренаписа историята на "Уимбълдън", печелейки за осми рекорден път титлата на кортовете в Лондон. ...

Двамата са добри приятели извън корта, а на него са се срещали шест пъти и Димитров води с 4:2, като поредните му победи са четири, а загубите си претърпя през 2011 и 2013 година.

Димитров спечели единствения мач между двамата на трева през 2014 г. в лондонския Куинс Клъб убедително в два сета. Първата ни ракета миналата година преодоля трима съперници на "Уимбълдън", а на 1/8 финалите загуби от бъдещия победител Роджър Федерер. Най-доброто си представяне в този турнир от Големия шлем българинът записа през 2014 година, когато стигна до полуфиналите и в тази фаза отстъпи пред Новак Джокович в епична петсетова битка.

33-годишният Вавринка е стигал най-много до 1/4 финалите на "Уимбълдън", а миналата година загуби от Хуан Мартин дел Потро във втори кръг. Евентуален противник на Григор Димитров в 1/4 финалите е Марин Чилич, но преди това има други тежки съперници - на 1/8 финал много вероятно е да играе с бомбардира Джон Иснър, а в трети кръг може да има интересен мач с младия грък Стефанос Циципас, когото Григор би в два сета на демонстративния турнир The Boodles, който е подгряващ за "свещената трева".

Любимецът на местната публика и двукратен победител Анди Мъри ще стартира с мач срещу Беноа Пер. Световният номер едно Рафаел Надал, който е втори поставен в схемата заради начина на изчисление, вземащ под внимание успехите на трева, излиза срещу коварния израелец Дуди Села, а актуалният шампион Роджър Федерер ще започне защитата на титлата си срещу сърбина Душан Лайович. В четвъртината на Надал голямото име, което може да го заплаши, е Хуан-Мартин Дел Потро, но това може да стане едва на четвъртфинал, докато в третата четвъртина личат имената на Новак Джокович, Ник Кирьос, Александър Зверев, Кей Нишикори. Все пак Надал трябва да внимава, ако се стигне до мач в трети кръг с Миша Зверев, който е типичен сервис-воле тенисист и при все още неизтъркана достатъчно трева би могъл да бъде много опасен. При Федерер би било интересно, ако играе с Борна Чорич на осминафинал - швейцарецът загуби финала в Хале точно срещу хърватина, който му попречи да вземе рекордна, 10-та тила в германския град и да запише титла номер 99 в кариерата си от ATP.

Гришо: Искам децата ми да ме видят на корта

Григор Димитров призна, че мечтае за деца и семейство и един ден поколението му да го види на корта. "Без мечти всеки човек е загубен....

При жените, първата ракета на България Виктория Томова ще играе с чехкинята Тереза Смиткова, а евентуална нейна съперничка в следващия етап е седемкратната победителка Серина Уилямс. Именитата американка започва срещу холандката Аранча Рус, а в полуфиналите може да играе срещу сестра си Винъс.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ТЕНИС:

Григор Димитров научи първия си съперник на "Мастърс"-а в Мадрид

Григор си спомни за победата над Джокович: Исках да спечеля малко пари и да се преместя в друг хотел (ВИДЕО)

Тежък жребий за Григор Димитров на Мастърса в Мадрид

Григор Димитров запази позиция в топ 10 на световния тенис

След нощно парти: Григор и гореща тенисистка отпрашиха с Ламборгини (ВИДЕО)

Григор Димитров загуби една позиция в световната ранглиста в тениса

Стефанос Циципас разби Каспър Рууд и триумфира в Монте Карло (ВИДЕО)

18-годишният Илиян Радулов е на 1/2-финал на ITF турнир в Испания

Джокович разкри "тайната" да е номер 1 в света дори и на 37 години

Сумата, която спечели Григор Димитров от Мастърса в Монте Карло

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com