Надал се оплака от нерви и ги посочи за причина за загубата си

6381
Надал се оплака от нерви и ги посочи за причина за загубата си
Снимка: Getty Images/Guliver

Поредно ранно отпадане на световния номер три Рафаел Надал – този път на Мастърса в Маями. И вече въпросите защо се стигна дотук стават все по-настойчиви. Според самия Надал причината е психологическа.

"Чувствам се твърде нервен на корта, но ще поправя това, колкото и време да ми коства", каза Надал на пресконференцията след загубата си от Фернандо Вердаско в третия кръг в Маями. Всъщност това беше едва втора загуба на Надал срещу Вердаско, срещу 13 победи. Но е показателно, че поражението за Рафа е второ поред срещу Вердаско, който спокойно може да бъде определен като „клиент” на Матадора.

Истинска сеч настана при мъжете на Мастърса в Маями

Световният номер три Рафаел Надал и шампионът от миналата година на Australian Open Станислас Вавринка си тръгнаха рано-рано от Мастърс...

Досега в кариерата ми съм успявал да контролирам емоциите в 90-95% от случаите и ще го постигна отново. Това е проблемът в момента, а не ударите или стратегията ми. Играта ми е доста по-качествена, отколкото преди месец и половина, но изпитвам твърде голямо напрежение във важните моменти. Трябва да се справя с това с помощта на екипа ми, но трябва и да си помогна сам. Никой не може да промени ситуацията вместо мен. На този етап от кариерата ми съм спечелил достатъчно трофеи, за да мога да кажа, че нямам нужда от повече, но самият аз искам още титли", обясни Надал, като изрази надежда, че на предстоящия клей сезон нещата ще се променят.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com