Нишикори помрачи рождения ден на Григор

10508
Нишикори помрачи рождения ден на Григор
Снимка: Getty Images/Guliver

Кей Нишикори стъжни рождения ден на Григор Димитров и го отстрани от Мастърса в Рим с 2:1 сета. Българинът спечели с тайбрек първия сет 7:6 (4), във втория Гришо допусна обрат и загуби 5:7, а същото се случи и в третия сет – 4:6.

Григор показа убедителна игра и добър сервис при първото си подаване в мача, но постепенно бе доста затруднен от Нишикори, като затова повлияха и много грешки от бекхенд. Така се стигна до петия гейм, в който Григор направи редица подаръци на съперника си, който в крайна сметка от шестия си опит успя да стигне до пробив. Българинът обаче запази самообладание и успя да вдигне нивото си, като в десетия гейм върна пробива и то на 0. В крайна сметка се стигна до тайбрек, който бе белязан от много нерви за българина, ядосвайки се на грешно решение на съдията. Въпреки изоставането си с 2:4, хасковлията обърна до 6:4 и при първата възможност затвори сета.

Григор продължи с добрата си игра и през втория сет, като пръв стигна до пробив в седмия гейм. Той показа много агресивна игра, с която принуди японеца да сгреши и направи важна крачка в сета. Още в следващия гейм обаче Кей успя да върне пробива. При първия шанс Григор отговори с блестящ сервис и възстанови равенството, но при втория с блестящ бекхенд по правата Нишикори не сгреши и възстанови равенството в геймовете. Точно, когато не трябваше Григор показа страхлива игра и в 12-ия гейм допусна пробив, с който Нишикори изравни сетовете. Българинът започна с двойна грешка, след което грешки от форхенд осигуриха на Нишикори три точки за пробив. Първите две бяха отразени, но след форхенд в аут. Последва още един пробив за японеца, който затвори сета - 7:5.

В третия сет хасковлията стигна пръв до пробив в петия гейм, който без затруднение успя и да затвърди. След него обаче претърпя истински крах в играта си, като допусна два пробива и Нишикори затвори сета с 4:6, печелейки и срещата.

МАЧА МОЖЕ ДА СЛЕДИТЕ ТУК

Григор Димитров отново е номер 4 в света

Най-добрият български тенисист Григор Димитров си върна четвъртото място в световната ранглиста, която ще бъде обновена официално в пон...

ПРЕДИ МАЧА

Григор Димитров игра полуфинал в Монте Карло, както и четвъртфинал в Барселона. Той прави много по-силен сезон на "клей" в сравнение с последните години и надеждите са добро представяне в Рим са на лице.

Мачът между двамата е под №2 на корт "Next Gen", като ще започне не по-рано от 13:30 часа българско време. Може да следите двубоя Григор Димитров - Кей Нишикори НА ЖИВО в SPORTLIVE.BG.

Срещата ще бъде предавана и в българския ефир. ГЛЕДАЙ НА ЖИВО Григор Димитров срещу Кей Нишикори само по Mtel Sport 1.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ТЕНИС:

Тежък жребий за Григор Димитров на Мастърса в Мадрид

Григор Димитров запази позиция в топ 10 на световния тенис

След нощно парти: Григор и гореща тенисистка отпрашиха с Ламборгини (ВИДЕО)

Григор Димитров загуби една позиция в световната ранглиста в тениса

Стефанос Циципас разби Каспър Рууд и триумфира в Монте Карло (ВИДЕО)

18-годишният Илиян Радулов е на 1/2-финал на ITF турнир в Испания

Джокович разкри "тайната" да е номер 1 в света дори и на 37 години

Сумата, която спечели Григор Димитров от Мастърса в Монте Карло

Григор Димитров изпусна два мачбола и отпадна от 7-ия в света в Монте Карло (ВИДЕО)

Гришо взе двудневния си мач с Кецманович и се класира на 1/8-финалите в Монте Карло (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com