Ноле: Готов съм да играя по-добре отвсякога

2120
Ноле: Готов съм да играя по-добре отвсякога
Снимка: Getty Images

Новак Джокович заяви, че е готов да играе „по-добре отвсякога“ дни преди завръщането си на корта, месец след като бе депортиран от Австралия заради проблеми с ваксинационния му статут.

34-годишният тенисист призна, че фиаското може да е оставило отпечатък, но е готов отново да печели титли. „Не мога да кажа, че нещата ще бъдат по старому, когато се завърна на корта, но има допълнителна причина да играя по-добре отвсякога“, каза той за сръбската обществена радио-телевизия RTS. Световният номер 1 говори за амбициите си да играе в големи турнири, но и призна, че участието му в тях не зависи изцяло от него. „Ще зависи от страните, където ще се провеждат турнирите."

Джокович: Готов съм да пропусна "Ролан Гарос" и "Уимбълдън" заради ковид ваксините

Новак Джокович сподели, че е готов да пропусне спечелването на трофеи в бъдеще, вместо да бъде принуден да се ваксинира срещу коронавир...

Сърбинът разкри още, че гледа и към Олимпиадата в Париж през 2024, с амбицията за титла на сингъл, която все още не е печелил в кариерата си. „Искам, подготвям се и възнамерявам да участвам на Олимпийските игри в Париж и да представлявам Сърбия“, каза още той. Желанията на Джокера могат отново да се сблъскат с правилата, тъй като повечето страни задължават атлетите да бъдат ваксинирани, но позицията му относно получаването на ваксината не се е променила към момента. „Като професионален атлет, проверявам три пъти всичко, което влиза в тялото ми и това как ми се отразява. Ако нещо се променя с половин процент, го усещам“. Той обаче отново отрече обвиненията, че е против ваксините. „Не обичам да бъда асоцииран с определени инициативи или общности. Никога не съм казвал, че принадлежа на дадена инициатива. Държа умът си отворен… Всичко е възможно в живота, ще видим как ще се развие ситуацията, но в момента реших да не се ваксинирам“.

Джокович добави, че е получил съобщение в знак на „подкрепа“ от Данийл Медведев само 45 минути, след като руснакът загуби финала на Аустрелиън Оупън от Рафаел Надал миналия месец. Испанският матадор спечели рекордна 21-а титла от Големия шлем, за да дръпне пред големите си съперници Джокович и Федерер по брой трофеи от най-високата категория в тениса. Сърбинът допълни, че оценява подкрепата, която получил от няколко играчи, докато бил държан в имиграционния хотел в Австралия, отбелязвайки в частност необичайната солидарност от тенисист, с когото обикновено си разменя обиди. „Ник Кирьос ме изненада най-вече, защото имахме недоразумения помежду си в миналото. Благодарих на него и останалите играчи, които ме подкрепиха – Медведев, Александър Зверев, и много тенисистки като Ализе Корне“.

Сърбинът участва в турнира от АТП 500 в Дубай, който започва в понеделник. Ваксината срещу коронавирус там не е задължителна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ТЕНИС:

Въпреки ранното отпадане: Григор си тръгна с 5-цифрена сума от Мадрид

Шок за Григор Димитров: 18-годишен чех изхвърли Гришо още на старта в Мадрид (ВИДЕО)

Григор Димитров - Якуб Меншик: Кога и къде да гледаме първия мач на Гришо на Мастърса в Мадрид?

Григор Димитров научи първия си съперник на "Мастърс"-а в Мадрид

Григор си спомни за победата над Джокович: Исках да спечеля малко пари и да се преместя в друг хотел (ВИДЕО)

Тежък жребий за Григор Димитров на Мастърса в Мадрид

Григор Димитров запази позиция в топ 10 на световния тенис

След нощно парти: Григор и гореща тенисистка отпрашиха с Ламборгини (ВИДЕО)

Григор Димитров загуби една позиция в световната ранглиста в тениса

Стефанос Циципас разби Каспър Рууд и триумфира в Монте Карло (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com