Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Официално: Руските тенисисти ще участват на Игрите в Париж 2024

13 юни 2024, 22:24 часа • 7050 прочитания

Международната федерация по тенис (ITF) разреши на руски състезатели да участват на Олимпийските игри в Париж. На сингъл това ще бъдат Даниил Медведев, Андрей Рубльов, Карен Хачанов, Роман Сафиулин, Дария Касаткина, Людмила Самсонова, Екатерина Александрова и Мира Андреева.

Медведев и Рубльов ще играят в Париж

Новината за ТАСС съобщи президентът на руската федерация Шамил Тарпищев: "Получихме отговор от ITF. Всички, които се класираха за Олимпиадата след Откритото първенство на Франция, бяха допуснати до участие."

ОЩЕ: Красота! Надал и Алкарас ще играят заедно на двойки в Париж

Пас към миналото

Кои тенисисти имат право да участват в Париж?

На 6 март ITF разреши на руски и беларуски спортисти да участват в Париж 2024 с неутрален статут. В турнира на сингъл ще участват по 64 играчи при жените и при мъжете. 56 тенисистки и тенисисти ще бъдат избрани въз основа на световните ранглисти, както и участие в турнирите Купа "Дейвис" и "Били Джийн Кинг къп".

Шест от останалите осем места се полагат на Националните олимпийски комитети, които нямат други квалифицирани тенисисти в петте континентални зони (две за Северна и Южна Америка и по едно за останалите). Последните две места са запазени - едното за страната домакин Франция, а другото за предишния олимпийски златен медалист или шампион от Големия шлем.

ОЩЕ: Отлично: Виктория Томова си осигури квота за Олимпийските игри в Париж

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес