Пиронкова отпадна още в първия кръг в Доха

5846
Пиронкова отпадна още в първия кръг в Доха
Снимка: Getty Images/Guliver

Цветана Пиронкова отпадна злощастно в първи кръг на тенис турнира на твърда настилка Qatar Total Open с награден фонд 2 517 250 долара. В изключително равностоен двубой първата ни ракета отстъпи с 6-1, 5-7, 3-6 от Сара Ерани за 2 часа и 19 минути. Българката изигра много силен мач и бе близо до победата, но в крайна сметка допусна обрат и загуби от намиращата се в отлична форма италианка, която преди седмица спечели турнира в Дубай.

Цвети започна отлично срещата и буквално разби своята съперничка в първия сет. Пиронкова успя да пробие италианката на два пъти, и спечели първия сет с 6-1. Ерани тръгна по-концентрирано втората част и успя да поведе с 4-0. Пловдивчанката обаче не се отказа и след много силна игра успя да изравни до 4-4. В последвалия сервис гейм на италианката, Пиронкова пропусна няколко брейкбола, което в крайна сметка се оказа фатално за изхода на сета, завършил 7-5 за Ерани.

В третия решителен сет 17-ата в света успя да пробие българката в четвъртия гейм и да поведе с 3-1. Първата ни ракета обаче отговори моментално и върна пробива, а впоследствие изравни за 3-3. Италианката обаче отново излезе напред повеждайки с 5-3. В последвалия сервис гейм на Ерани, Пиронкова спаси няколко мачбола, но в крайна сметка загуби с 6-3, пише БГНЕС.

Това бе второ поражение за 103-ата в света от тази съперничка в изиграните три срещи помежду им.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com