Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Режим "тенис Бог": Григор Димитров преподава на Карлос Алкарас (ВИДЕО)

29 март 2024, 06:15 часа • 9229 прочитания

Първата ни ракета при мъжете в тениса на корт Григор Димитров сътвори поредно шоу за всички фенове на тениса по света. Той буквално преподаде урок по тенис на един от най-големите таланти и номер 2 в света Карлос Алкарас и то на една от най-големите тенис сцени - тази в Маями. Турнирът от серията "1000" (Мастърс) често е наричан "Петият шлем".

6:2, 6:4 - резултатът говори сам за себе си. Това е и втори успех на Димитров срещу Алкарас във вече 5 мача - най-убедителният за него.

"За да спечелиш срещу него, трябва да покажеш най-доброто. Влязох в мача много съсредоточен и знаех какво трябва да правя. Простото е гениално - много е трудно да го правиш, но успях да чета играта", каза Димитров в интервюто след мача.

А на въпрос какъв е бил планът му за мача, отговорът беше: "Да използвам всяка възможност, която имам. Да бъда агресивен, да излизам на мрежа при всяка възможност". Алкарас пък коментира, че Григор го е накарал да се чувства като 13-годишен на корта - разликата между двамата е 12 години "в полза" на Григор, който се засмя когато беше питан за тези думи на испанеца.

Следващият противник на Димитров е Александър Зверев - актуалният олимпийски шампион, срещу когото българинът има 7 поредни загуби.

Какво "каза" и показа Григор на корта - вижте видеото и се насладете: Извънземният магьосник Григор Димитров смаза №2 в света Карлос Алкарас! (ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес