Серина Уилямс елиминира Шарапова

41808
Снимки: Getty Images/Guliver

Серина Уилямс спечели за 14-ти пореден път срещу рускинята, като днес се наложи с 6-2 и 7-6(7).

На трибуните бе и Григор Димитров, отново стискайки палци за приятелката си, но дори и подкрепата му не успя да помогне на Мария да спре черната серия и да запише първа победа срещу Серина от 2004 г. насам. Присъствието на първата ни ракета стана повод и на шеги от страна на феновете, един от които се провикна "Winner Takes Grigor!!" (Победителката печели Григор!!). В бокса на Уилямс пък бе Жереми Шарди - партньорът на двойки на Гришо, трениращ в академията на Муратоглу, който е и бивш треньор на българина и настоящ любовник на американката.

Втора поредна година Джокович и Серина Уилямс са най-добрите

Новак Джокович и Серина Уилямс за втора поредна година бяха обявени за тенисисти на сезона във версията на Международната федерация п...

Срещата между двете световни звезди в женския тенис предложи агресивна и зрелищна игра. Отново обаче по-добра във всички компоненти се оказа американката.

Шарапова започна по-добре двубоя, но не успя да удържи мощната игра на Уилямс. Най-големите проблеми на рускинята бяха свързани с неумението да се справи с мощните удари на противничката си и неефективния си  сервис.

Серина и Мария се славят като две от тенисистките с най-добрия сервис на тура, но и във втората част фестивалът на пробивите продължи с пълни сили. Сетът стартира с три поредни гейма, спечелени от посрещащите, а в този момент на корта се появи треньорът на Шарапова и последва съвет да се придържа към любимите си сервиси. Рускинята го послуша и задържа следващото си подаване, повеждайки с 3-1, но бързо загуби аванса си, когато дойде ред на поредната размяна на по един пробив.

Последва период, в който сервиращите някак си успяваха да печелят своите геймове, за да се стигне до тайбрек, в който Серина поведе с 4-2, но изведнъж сервисът ѝ се срина и след двойна грешка не само, че загуби минипробива аванс, ами даде такъв на противничката си, която пък моментално върна жеста и след двойна грешка резултатът бе изравнен - 5-5. Нещо повече - веднага след това мощен уинър ѝ донесе мачбол, но странно решение за къса топка в неподходящ момент позволи на Шарапова да го отрази. Уилямс получи нов шанс, но и той бе пропилян, а след поредната непредизвикана грешка на Шарапова американката достигна до трета възможност да приключи срещата. Този път Серина заложи всичко на сервиса, ефектът бе мощен ас по правата и 14-а поредна победа за американката в мачовете ѝ с Шарапова.

На финала Серина я очаква още една изключително тежка противничка в лицето на Виктория Азаренка, която днес преодоля съпротивата на Йелена Янкович в друг много оспорван двубой, информира TennisKafe.com.

Федерер на полуфинал в Бризбейн

Блестящият Роджър Федерер буквално мина през представителя на домакините Маринко Матошевич, след като го елиминира с 6:1 и отново 6:1 с...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com