Уимбълдън 2016: С оптимизъм за Цвети Пиронкова

5099
Уимбълдън 2016: С оптимизъм за Цвети Пиронкова
Снимка: Getty Images/Guliver

Точно преди 139-тото издание на най-стария турнир от Големия шлем „Уимбълдън” интересът към Великобритания е подчертано засилен заради Brexit. Самият турнир някак остава в сянка, а интересът специално към мъжката надпревара е понижен заради смазващото превъзходство на Новак Джокович и липсата на младата алтернатива, която да му се опълчи така, както преди десетина година Рафаел Надал посмя да хвърли ръкавицата на Роджър Федерер във времената, в които швейцарецът упражняваше подобен диктат. По-непредвидимо и оспорвано е при жените – кралицата Серина Уилямс губи почва под краката си, загуби и на Australian Open, и на „Ролан Гарос” на финал и всички се питат дали тя вече не свърши горивото – точно преди да изравни рекорда от 22 титли от Големия шлем на „вечната” Щефи Граф.

В следващите редове Sportlive.bg ще хвърли кратък поглед върху жребия при мъжете и жените – защото традицията „Уимбълдън” не може просто така да бъде подмината!

The Guardian с остра критика към Григор Димитров

Английското издание Guardian посвети материал на първата ни ракета при мъжете Григор Димитров. Дни преди старта на турнира "Уимбълдън",...

Българското участие


Започваме с дамите – най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова изтегли много тежък жребий. Тя е в горната половина на схемата, като почва срещу номер 7 в схемата и номер 8 в света Белинда Бенчич. Миналата година Цвети отпадна точно от Бенчич в първи кръг на най-успешния си турнир от Големия шлем – с 6:3, 1:6, 3:6. Сега обаче Бенчич изпусна цялата пролет от тура заради контузия в гърба и определено няма игрови ритъм. Нещо повече – превантивно тя се оттегли още в първи кръг на подготвителния турнир в Бирмингам, след като губеше с 4:6, 3:4 от Ирина-Камелия Бегу. Швейцарката все пак игра полуфинал в Хертогенбош, но загуби сетове в първите си три мача от номер 132 Алисън Ван Утванк и номер 108 Виктория Голубич, които едвам победи в тайбрек в решителен трети сет. За сравнение Цвети стигна четвъртфинал в Бирмингам, като мина през квалификации и победи точно Ирина-Камелия Бегу на осминафинал с 6:3, 6:3. На трева Пиронкова е най-добра – затова Sportlive.bg ще се довери на нашето момиче, което показа отлична форма на „Ролан Гарос” и прогнозираме, че Бенчич ще си събере куфарите още в първи кръг. Ако това стане, Цвети спокойно може да стигне поне до осминафинал, където ще най-вероятно би играла с опасната и много агресивна чехкиня Барбора Стрицова, която я победи на четвъртфинал в Бирмингам. Цвети може да играе и с номер 10 в схемата Петра Квитова на тази фаза, но Квитова е крайно нестабилна и нищо чудно да изхвърчи при сблъсък със Стрицова.

Прогноза: Осминафинал/Четвъртфинал

Шеста поредна загуба за Григор Димитров

Истанбул, Мадрид, Рим, "Ролан Гарос", Щутгарт, а сега и "Куинс" в Лондон - това е новата печална сметка на най-добрия български тенисис...

При мъжете всички погледи са вперени в Григор Димитров. Шест поредни загуби за първата ни ракета обаче не навяват на много хубави мисли. Димитров все пак победи Давид Гофен в демонстративния турнир The Boodles и вече е време да се очаква победа и в официален мач – още повече, че играе с номер 113 в света Бьорн Франтанджело. Още във втори кръг обаче Димитров най-вероятно ще се изправи срещу Жил Симон. Обнадеждаващо е, че Симон също не е в цветущо състояние – загуба още във втори кръг в Щутгарт, от Хуан-Мартин Дел Потро, който преди това победи Григор, а в Куинс Симон загуби от номер 85 в света Кайл Едмънд още в първи кръг. Това дава надежди, но психическото състояние на Димитров е такова, че надеждата не може да е твърде силна – още повече, че балансът му със Симон е 1:5! Ако все пак Димитров успее, в трети кръг вече ще го чака или Гаел Монфис, или приятеля му Жереми Шарди.

Прогноза: Втори кръг/Трети кръг

Какво очакваме генерално при мъжете и жените на "Уимбълдън" - научете в Sportlive.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com