За по-малко от час Петра Квитова грабна втора титла от "Уимбълдън"

10765
Снимки: Getty Images/Guliver

В нещо подобно на тенис мач, чехкинята Петра Квитова прегази младата канадска надежда Южени Бушар и завоюва втората си титла на "Уимбълдън" след 2011 година - 6:3, 6:0 за по-малко от час.

Още от самото начало на срещата съмнение относно крайния изход нямаше - Квитова буквално се разправяше с всяка топка, която влезеше в обсега ѝ, а Бушар беше умряла от притеснение и страх и така и не можа да накара по-тромавата Петра да се движи малко повече по основната линия, да тества бинтованото ѝ дясно бедро и да създаде интрига в мача. Самата Квитова пък поддържаше страхотно ниво на сервис и в двата случая, при които в нейни сервис геймове се стигна до дюс, се спаси точно с начален удар.

Григор Димитров благодари за подкрепата към него

Най-добрият български тенисист Григор Димитров благодари за подкрепата по време на "Уимбълдън". Димитров загуби вчера от световния номе...

В първия сет Квитова проби на два пъти, повеждайки с 5:2 гейма и чак тогава Бушар оказа съпротива, връщайки един пробив след невероятен бекхенд по правата. Това обаче беше на практика всичко от ракетата на канадката - Квитова веднага пак я проби на нула, а във втората част набързо премаза отчаяната канадка, без да и даде дори да запише един гейм и завършвайки срещата с печеливш бекхенд по диагонала.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com