Борисов върна на дневен ред темата с референдума на Слави

3980
Борисов върна на дневен ред темата с референдума на Слави
Снимка: БГНЕС

Не зная защо е този зор да се превърне в лична битка. Винаги съм давал път на жените, но трябва да има едни граници в които трябва да се спре. Това заяви Бойко Борисов в коментар дали ще се включи в личен дебат с лидера на БСП Корнелия Нинова.

По думите му това е най-дългата кампания: „Месеци наред се води предизборна кампания и отговорът, който трябва да се търси е на 27-ми какво ще говорим и предложим. 26-ти ще мине. Голямото напрежение, въпросителни, умението да намериш повече и по-стабилни партньори за правителство това е голямата цел. Освен това, не зная защо се избягва темата, но след първия ден от създаването на парламента той ще бъде подложен на огромен натиск. 2,5 млн. са казали че по друг начин искат да бъдат провеждани изборите. И ако политиците си мислят, че това ще се забрави, това няма да се случи."

Според лидера на ГЕРБ големият въпрос е "колко дългосрочно ще е следващото правителство, за да може да се проведат изборите по това, което 2,5 са поискали."

Борисов определи кампанията на Нинова като „агресивна“. Същото стори и социологът Първан Симеонов, според когото това носи успех на БСП засега, защото ГЕРБ е непрекъснато в догонваща позиция. В днешно време е важно не дали казваш истината, а какво и как казваш, заяви Симеонов пред БНТ.

На въпрос дали се страхува да се изправи срещу Нинова, Борисов каза: „Нашите опасения са, че винаги когато мандата се вземе от БСП, винаги ни се сервира нещо друго. Сега избрахме нов парламент, но кой си е представял, че след като спечели Радев, премиер ще стане Герджиков, или здравен министър на Иван Костов. И сега ние поставихме едно мъничко условие – 10 – 15 мин. да са екипите ни и после да си говорим двамата, но това е минало. Много уважавам, жените, но не обичам да ми се поставят условия. Може би затова не съм женен. „Или – или“ при мен не върви."

В сряда бях дал съгласие, вие строяхте студиа, изведнъж тя реши с тази опорна точка да играе до изборите. Щом съм страхлив, ще дойде време да ѝ го напомня. Щом е такава смелчага. Когато беше зам.-министър и я свалиха си, мълчеше, не беше толкова смела, каза още Борисов.

Относно санирането бившият премиер коментира: „Когато говориш неистини е много трудно да се опонира, защото Нинова беше на срещата със строителната камара, те обясниха, че цените за саниране за ниски. Една от техните червени фирми също ѝ го казаха.“

В отговор на това, че е бил охрана на Тодор Живков Борисов обясни: „С Тодор Живков се запознах, когато беше опасно да стоиш до него, тогава наеха моята фирма. По това време г-жа Нинова е върл активист на СДС и всички комунисти тогава избягаха в СДС това е истината. Изгодно ли е било да си до Тодор Живков, когато е под домашен арест?"

Той разказа и история от детството си: „Родителите ми никога не ми бяха казали какво се е случило с моя дядо. Намерих му досието в него пишеше: „Внук на враг на народната власт монархо-фашист. Никога да не се допуска до ръководни постове."

Найден Зеленогорски: Варна може да се превърне в първия град, производител на електромобили в България

Варна може да се превърне в първия град производител на електромобили у нас, заяви Найден Зеленогорски, водач на листата на „Рефо...

Семерджиев се е разпищолил така, все едно 10 години ще бъде министър, но и това ще мине. Истинският проблем ще дойде на 27-ми, когато парламентът ще е под натиск заради референдума (на Слави) и ще трябва да се прави правителство. ГЕРБ е в по-добра позиция, защото сме правили кабинет в такива условия, повтори Борисов.

По думите му Румяна Бъчварова „успокои системата (бел. ред. - на МВР), направиха се доста неща.“

В коментар за това откъде ще се намерят пари за увеличението на учителските заплати, Бойко Борисов обясни: „За разлика от другите мои колеги винаги съм бил много по-смирен и съм отчитал и поправял грешките си. Тогава нямаше пари и резерви нямаше, но когато ноември бюджетът излезе на излишък, тогава казахме и го направихме. Тогава не беше грешка, защото нямахме пари да ги дадем. Само в януари с тези пари за следващите две години имаме. В Европа биха приели всеки с радост, който би казал, че ще повиши данъците."

Той допълни още, че „ГЕРБ е изцяло партия, създадена от народа. Нито сме ходили в Харвард, народа ни издигна и затова думата власт е мръсна дума за нас. Вие помните, че РБ навсякъде искаше да остане в управлението, Патриотите – също, само че ние казахме така – след 2 месеца са изборите, нека народът да каже по какъв начин иска да се управлява. Моралът е най-важното нещо в политиката.“

Борисов определи като своя лична грешка избора на Цецка Цачева за кандидат –президент: „Грешката беше, че не отидох на нито една предизборна кампания с нея. „

Борисов в Пазарджик: Европа вярва на ГЕРБ и знае, че България трябва да бъде сред челните държави в ЕС*

България е изпълнила всички изисквания от Маастрихт – ние сме отличниците в Европа. Европейските ни партньори знаят, че страната ...

Европа на две скорости или на три, има там и задна, мен ме е страх, че България с едно ново управление ще включи на задна. България до този момент е била на първа скорост. България може, тя е важна за Европа със своята стабилност.“, коментира още Борисов.

Той определи като недопустимо, случващото се с партия ДОСТ: "Това е недопустимо и се минават границите. Не бива това да се получава, много ясно си личи подкрепата към ДОСТ от турската държава."

На въпрос дали ГЕРБ ще има трети кабинет, отговорът му беше: „Това ще кажат хората. Не случайно върнахме властта на хората – да кажат какво искат." Попитан дали би станал отново министър –председател Борисов отговори: „Ако искаме да няма задкулисие лидерът на партията, която победи трябва да стане премиер.“

Борисов беше категоричен и, че не би влязъл в коалиция с ДПС.

Попитан кой ще спечели изборите бившият министър-председател отговори: "ГЕРБ."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Назначиха нов заместник-министър на иновациите и растежа

Геновева Петрова: Очаква се интересна кампания, но със същите резултати

Росица Матева: Не очаквам хаос на изборите

Главчев: До 15 май изплащаме на земеделците парите по украинската помощ

ПП-ДБ внася искане за освобождаването на Росен Желязков

Румен Радев: Депутатите да проверят защо капацитетът по договора с "Боташ" остава неизползван

Без пенсия за репресирани: Комисия в парламента отхвърли идеята на ГЕРБ и ДПС

Асен Василев не е получавал призовка за разпит (ВИДЕО)

Петър Витанов обяви, че няма да се кандидатира за евродепутат

"Министерството не е хан": Асен Василев отрече да се е срещал с обвинените в контрабанда

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика