Иван Гешев коментира имот на жена си и хибридната според него атака срещу кандидатурата му

19658
Иван Гешев коментира имот на жена си и хибридната според него атака срещу кандидатурата му
Снимка: БГНЕС

В рамките на шегата бих отговорил, че се надявам да има отношения с мен. Сериозно – ще отговоря, че е част от хибридните атаки. Това заяви Иван Гешев в отговор на въпрос от страна на представляващия ВСС Боян Магдалинчев. Въпросът беше относно евентуални отношения на основния свидетел по делото "Иванчева" Александър Ваклин и приятелката на Гешев Детелина Ханчева, като кандидатът за главен прокурор добави, че смята да предложи брак на Ханчева и заради всичко, което е изтърпяла след решението му да се кандидатира за поста на държавен обвинител номер едно.

Според Гешев, Александър Ваклин сам е казал, че няма връзка с Детелина Ханчева. Той изрично подчерта, че твърденията за такива връзки са компромати срещу свидетели – не конкретно за този случай, по думите му. И напомни, че в делото "Иванчева" става въпрос за подкуп в особено голям размер. Какво каза Александър Ваклин пред Actualno.com по въпроса с връзката "Ханчева" - припомнете си в този материал!

Гешев даде отговори защо се кандидатира и защо Пеевски не е част от делото КТБ

Налице са кални процеси и това не е тайна – мисля, че е видимо за цялото българско общество. Така единственият кандидат за главен...

Декларирал съм имуществото на жена ми, но съм казал, че не искам да са публично обявени, което е мое право по закон, обясни Гешев. Той разказа за апартамента на Ханчева – близо е до Софийския затвор, бил около 70 квадрата, "по същество е таван". Продажбата беше обект на проверки от прокуратурата, от КПКОНПИ, от Инспектората на ВСС, напомни Гешев. Той не пропусна да припомни как самият Ваклин е обяснил пред Actualno.com, без да споменава името на медията, каква е ситуацията и подчерта, че "Биволъ" променили първоначалната си статия за апартамента. Малко след промяната, "Биволъ" официално коментира пред Actualno.com защо: "Снимката в нашия материал не отговаря на парцела, на който е построен блока, в който г-жа Ханчева е придобила апартамент под пазарни цени, и който се намира на Столетов 8 (ЕКАТТЕ 68134.1201.1050). Тя отговаря на парцела точно срещу него на номер Столетов 9 (ЕКАТТЕ 68134.1201.1055), който е съсобственост на г-н Ваклин и г-н Кърковски, чрез участията им във фирмата "София Централ" ООД. Грешката е наша заради объркана интерпретация на данните системата Street View на Google".

Хибриден сюжет ден преди избора

Иван Гешев беше категоричен и, че снощният материал на "Биволъ" с теза за оказване на помощ от негова страна за подсъдими по аферата "Недосегаемите", като най-силната му защита беше, че споразуменията са одобрени от съд, като двама различни съдии са се произнесли и че всъщност има конфискувана голяма сума пари в полза на държавата. Кандидатът за главен прокурор начерта и какъв е сценарият – първо гражданско движение "Боец", член на което има снимки с Цветан Василев, подава сигнал, после излязъл материал в Actualno.com за фалшифицирани документи от прокуратурата и ДАНС относно предполагаеми банкови сметки на самия Гешев в Швейцария и Монако, а в Actualno.com работел служител, работил преди за Цветан Василев, после дошъл шумът в социалните мрежи, конкретно Facebook и накрая излязъл материал в "Биволъ", но на различна тема - за аферата "Недосегаемите".

Възможно е това да са отделни сюжети. Възможно е да е обща хибридна стратегия - всеки български гражданин трябва да си направи изводите, заключи Гешев, давайки своята гледна точка за ситуацията. А сегашният главен прокурор Сотир Цацаров попита Гешев що се отнася до материала на "Биволъ" кой е посоченият като "следователя". Отговорът беше, че това е следовател Бойко Атанасов. Припомняме, че гражданско движение "Боец" издигна Бойко Атанасов като "граждански кандидат" за главен прокурор – такава процедура в закона не е предвидена.

Две жени са задържани заради сблъсък на Орлов мост

Две жени са задържани и отведени в I-во районно управление на МВР за физически сблъсък на Орлов мост в непосредствена близост до подлез...

ОФИЦИАЛНО СТАНОВИЩЕ НА ПРОКУРАТУРАТА ЗА МАТЕРИАЛА НА "БИВОЛЪ"

ОТГОВОР НА "БИВОЛЪ" НА СТАНОВИЩЕТО НА ПРОКУРАТУРАТА

Иван Гешев коментира и какво има предвид с думите "десни екстремисти", от вече много известното му интервю за БНТ, излъчено в края на юли тази година. По думите му, това са думи от интервю и там никой не очаквал академичен стил, защото зрителите щели да си сменят канала. Под термина "несистемен играч" Гешев влагал смисъл, че има опит в различни структури на правосъдните органи и на различни постове. За "десни екстремисти" думите му бяха, че "влагам съдържанието на това, което описах, този политико-икономически кръг, които агресивно атакуват прокуратурата и уронват престижа на съдебната власт".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Ицо Хазарта: ПП-ДБ трябваше да избира между боб и леща, а хората искаха пържола. В менюто пържола нямаше

ПП: Парите за "Мини Марица Изток" ще се окажат недопустима държавна помощ

Премиерът с 11 000 лева заплата - на планина за Лазаровден и Цветница (СНИМКИ)

Прокуратура за предизборна употреба и бухалките на мутри и ченгета: Дълбоката държава през погледа на АКФ

"Асен Василев прибра 5,4 милиарда лева от енергетиката": Делян Добрев пак раздава присъди

Борисов: ПП фалшифицират документи, ще работя с тях само при доминираща роля на ГЕРБ

“Ченгеджийки номер“: Кирил Петков с първи коментар за фалшифицирането на документи

Главчев без заплата като външен министър, от каква сума се отказа

Ваня Григорова обвини Корнелия Нинова в манипулация

Бюлетините на вота за НС и ЕП - с различен цвят: Говори шефът на ЦИК

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика