X
 
 

Нинова: Борисов и няколко бизнесмени хвърлиха много пари, за да овладеят БСП

3630 3
Нинова: Борисов и няколко бизнесмени хвърлиха много пари, за да овладеят БСП
Снимка: БГНЕС
Лидерът на  БСП Корнелия Нинова отправи сериозно обвинение към премиера Бойко Борисов по време на днешния парламентарен контрол.

“Премиерът Бойко Борисов и няколко бизнесмени в България се опитаха да ме отстранят като председател на БСП“, каза Корнелия Нинова от парламентарната трибуна. 

Борисов към Нинова: Всичко за Шенген е направено, хващате се за някакви думи

Предпоследно, какво е мнението на правителството за бъдещето на България в Шенген? Това попита лидерът на БСП Корнелия Нинова във въпро...

"Искате ли поименно да ви кажа с кого и как разговаряхте да ме смените от поста председател на БСП?

Искате ли да ви кажа колко пари хвърлихте в този процес?

Не българските граждани, гласували за БСП, а вас, уважаеми, и няколко бизнесмени, които си знаят в какви разговори участваха за овладяването на БСП. Останахте излъгани, съжалявам. Няма да овладеете БСП, поне не в скоро време", изтъкна лидерът на партията.

Корнелия Нинова коментира и обвинение на премиера  Бойко Борисов, че БСП се дразни на избора на Мария Габриел за зам.-председател на ЕНП.

"Не сте прав, не се дразним, когато българи са на високи постове. Това е признание и за България. Дразним се, когато в тази беднотия харчите парите на хората за личните си и партийните си цели. Това са две много различни неща", обясни още Нинова.

Нинова: Борисов премиер на държавата ли е или управител на летен лагер за калинки в администрацията?

10 години танго на премиера и разпад на системите - Борисов, министър-председател на държавата ли е или управител на летен лагер за кал...

По отношение на Шенген тя изтъкна, че причината, за да не влезем в тази зона е корупцията на правителствата на Бойко Борисов.

"Борисов не може да ми оспорва правото да му искам оставката, защото говоря от името на 1 млн. българи, които са подкрепили "БСП за България", категорична беше Корнелия Нинова.

"Аз не говоря тук в лично качество. Говоря от името на 1 млн. българи, които са подкрепили БСП за България" и тя е тук с 80 народни представители. Не отнемайте на тези 1 млн. българи правото да имат мнение, различно от вашето и да ви искат оставката", добави Нинова

"Никой не оспорва правото да пътувате с държавния самолет. За това са купени тези самолети, държавният глава, вие да пътувате, но на държавни посещения, а не на партийни мероприятия на ГЕРБ в ЕНП. То е партийно. Конгрес на ЕНП било държавно посещение на България. Пътувайте си, когато сте на държавно посещение, но не използвайте парите на хората за партийните си нужди в ГЕРБ и ЕНП. Що се отнася за заменките - ще ви помогнем да разкриете всички злоупотреби", допълни още Нинова.

"Казвате, че сте превели пари в  Перник, защо сега като кризата е поне от 4 години. Къде проспахте това?", попита още Нинова.

Нинова спечелила поредна битка с вътрешната опозиция в БСП?

Корнелия Нинова е успяла да спечели още една вътрешна битка в БСП. Част от опонентите й тази седмица отново й поискаха оставката във вр...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 3 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
    Ама казвайте имена, Другарко Нинова ? Като знаете кой злоупотребява със средства и власт, казвайте имена, дайте ги на отговорните органи. Аман вече от тая държава, в която всеки може да си позволи да говори с недомлъвки при явно сериозни провинения.
  • Анонимен 2 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
    Ама вие нямате овладяване, бе! Само Сталин щеше да ви оправи! Не случайно е пълнил концлагерите с комуняги - народни врагове с партиен билет!
  • Баце:търси краварката в левия ъгъл... 1 Баце:търси краварката в левия ъгъл... преди 2 месеца Профил на трол?
    уФЬЬЬ ПА ТАЯ пак се е филмирала...