Сидеров: Важно е да запазим етническия мир, управлението няма алтернатива

3747
Сидеров: Важно е да запазим етническия мир, управлението няма алтернатива
Снимка: БГНЕС

"Концепцията за справяне с циганската престъпност на вицепремиера Красимир Каракачанов не трябва да води до етническо напрежение". Това каза за седмичното обзорно предаване „Метроном“ на Радио „Фокус“ председателят на ПГ на „Обединени патриоти“ и лидер на „Атака“ Волен Сидеров.

Решението на проблема не трябва да се приема като репресия или отнемане на права на част от обществото, коментира той.

Симеонов: "Атака" ни нападат без основания

Води се последователна политика на неоснователни нападки срещу коалиционни партньори от страна на „Атака“. Това каза лидеръ...

„В никакъв случай една такава концепция не трябва да води до напрежение, защото това е опасно за България. У нас ромското население е голям процент. Натрупани са страшно много проблеми, но те не могат да се разсекат с един удар на меча. Трябва да се работи внимателно и конструктивно без да се предизвиква междуетническо напрежение, защото това е възможно“, каза той.

Волен Сидеров посъветва Каракачанов да внесе концепцията си в Министерския съвет. „Въпросът е как и дали ще може да бъде приложена“, каза още той.

По темата за проблемите на "Обединени патриоти", той заяви, че независимо как ще се явят на евроизборите, партиите от коалицията ще продължат да работят заедно, за да запазят мандата си.

Според него с колегите му трябва да успеят да съобщят това на обществото убедително. Вътрешните противоречия могат да бъдат изгладени, каза още той.

„Ако се разберем за това, то ще има сигнал, че явяването ни на евроизборите няма връзка с довършването на мандата. Има много критики към управлението, но се вижда, че в момента алтернативно управление не може да бъде формирано. Има неща, които са положителни, но изискват повече време и процес. Нека премиерът Бойко Борисов да завърши поне един мандат“, каза той.

Сидеров за патриотите: ГЕРБ като че ли имат полза от това да не сме единни

ГЕРБ като че ли имат полза от това да не сме единни. Това е само усещане, нямам доказателства. Това каза пред журналисти в парламента п...

Според Волен Сидеров именно неяснотата как ще се явят на евро изборите през май водят до съмненията за разпад на коалицията.

Той взе отношение и по темата с Македония.

"Предлагам анекс към договора ни с Македония, който ще гарантира изчистването на неясноти и кражба на история", добави Сидеров.

Такова подобрение на договора той е предложил още през лятото на миналата година. Според Сидеров отношенията ни с Македония продължават да бъдат сложни, но все пак отпушването им може да се приеме за успех.

"Премиерът Бойко Борисов има възможността по международен начин, чрез натиск отвън да поиска от ръководството на Македония да приемат условията", каза още Сидеров и допълни, че това е възможно да се случи без истерия и фалцет.

Ромската интеграция според ВМРО: Да се закрият ромските организации

Ромските организации трябва да бъдат закрити, защото няма нужда от тях. Няма нито една еврейска или арменска организация, защото те отд...

„Най-кратко текстът на анекса казва, че двете страни се задължават да не спекулират с исторически факти, събития и личности по начин, по който обикновено Македония го прави. Чухме от премиерът Заев неща, свързани с Илинденско преображенското въстание, които подразниха.

Такива подмятания продължават. Този анекс изчиства нещата. Някой може би ще каже, че Македония няма да го подпише. А ще иска ли съгласието ни за членство в НАТО?! Ще го иска“, обясни той.

Волен Сидеров уточни, че българското съгласие за членството на Македония в НАТО и ЕС е шансът ни да защитим историята си. Според него това е начинът за правене на дипломация.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Забраната за реклама на хазарта мина на комисия, но едва ли ще стане факт

Петков: Пеевски и Борисов не притежават тази държава (ВИДЕО)

ПП-ДБ, БСП, "Възраждане" и ИТН свалиха председателя на парламента (ВИДЕО)

Пеевски за обединението срещу Желязков: Видяхте неограничения кеш на коалицията на пудела (ВИДЕО)

Борисов: Честито на новата сглобка, ние се отървахме от ПП (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика