Скандал в НС: Главчев изгони Корнелия Нинова (СНИМКИ)

9975
Скандал в НС: Главчев изгони Корнелия Нинова (СНИМКИ)
Снимка: БГНЕС

Председателят на парламента Димитър Главчев "наказа" лидерът на БСП Корнелия Нинова с отстраняване от 1 заседание на Народното събрание.

Повод за това стана изявление на Нинова в декларация от името на парламентарната ѝ група, че министър-председателят Бойко Борисов руши институциите.

Имало заплаха за Нинова, НСО иска да я охранява

Не се притесних, но имам съмнения. След две катастрофи за един месец на човек му светва лампата. След втората катастрофа ми се обади ше...

Малко след това Главчев отстрани от заседанието и депутата от БСП Антон Кутев. Нинова е санкционирана за едно заседание, а Кутев - за две.

Лявата страна на залата отговори с викове "Оставка".

"Има начин да поискате оставка, в деловодството. Не сте на пленум на БСП", отговори им председателят на НС, след като "червените" депутати се събраха около трибуната, за да защитят Нинова. Заради суматохата и отказа на социалистката да напусне трибуната и залата, заседанието бе прекъснато и Главчев свика извънреден председателски съвет.

Нинова поиска от Борисов да каже кой в парламента е замесен в наркотрафик

Премиерът Бойко Борисов трябва да каже в пленарна зала кои са депутатите, замесени в наркотрафик и купуване на гласове. Това заяви лиде...

В декларацията, за която беше изгонена, Нинова заяви:

„Разбирате ли какво правите с гласуването и поведението си по предложението ни да бъде изслушан министър-председателят? Той твърди публично, че има хора, които се занимават с наркотрафик и купуват гласове от затворници и вие оправдавате това. Констатирам и не е наша работа, но моля да се замислите. Не позволявате ли по този начин да бъдат издадени присъди предварително, подобна на тази, която Цветанов изказа срещу лекарите. Какво е това? Тотално нарушаване на принципите на правовата държава. Защо позволявате на български министър-председател, който и да е той, тотално да руши институциите?“

Припомняме, че на 10 ноември председателят Главчев заплаши лидера на БСП, че ще я отстрани от зала за 3 заседания, ако продължи да оскърбява Народното събрание, членовете на Министерски съвет, президента или вицепрезидента или други органи на държавната власт. Репликата му беше по повод изказването на Корнелия Нинова, в което заяви, че премиерът Бойко Борисов нарушава Конституцията като не се явява в Народното събрание за гласуването на нов здравен министър. „След като прегледам видеозаписа ще помисля дали да приложа този член към вас“, каза още той тогава.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика