Случаят с бившия председател на Общинския съвет в Септември се заплете

2343
Случаят с бившия председател на Общинския съвет в Септември се заплете
Снимка: Getty Images/Guliver

Бившият вече председател на Общинския съветник Лазар Влайков е личност, която е обществено опасна, може да се укрие и да манипулира свидетелите по делото срещу него. Това изтъкна окръжният прокурор Росен Малинов при вчерашното гледане на мярката за неотклонение на Влайков пред Окръжния съд в Пазарджик. Въпреки тезата на обвинението обаче, Влайков е с мярка "домашен арест", а не е ефективно задържан.

Името на Влайков нашумя, след като на рожден ден във Виноградец 6-годишният му племенник простреля смъртоносно собственика на ресторант "Градина" Наско Тонкев. Роднините на Тонкев са категорични, че момчето не е стреляло, а това е сторил общинарят от ГЕРБ, но след това е опитал да прикрие фактите по случая.

Скандалният общински съветник Лазар Влайков бе пуснат от ареста

Районният съд освободи от ареста скандалния общински съветник Лазар Влайков и му наложи по-леката мярка – домашен арест. Мотиви...

Според едната от двете химични експертизи, които се оказаха готови и бяха цитирани от прокурора в съдебната зала, по левия ръкав на Влайков и по ръката на момчето има едни и същи по състав микрочастици. Според защитата на обвиняемия той и детето стреляли с газов пистолет, преди да отидат в ресторанта, и затова са с еднакви частици. Майката на детето потвърждава това в показанията си. Тя дори добави вчера, че малкото момче стреляло от 5-годишно, информират Агенция "Фокус" и в. "Сега".

Родителите са заявили пред разследващите, че починалият Тонкев е дал пистолета на детето. Прокуратурата обаче смята за доказано, че Влайков е дал пистолета на детето - по ръцете на убития има друг вид барутни частици, тоест той е държал друго оръжие. Преди седмица главният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че се е стреляло и с газово оръжие - само от него били намерени 126 гилзи.

Според адвокат Елвира Панкова, която защитава обвиняемия, и Влайков, и детето са стреляли с газов пистолет и затова е нормално и двамата да имат идентични барутни частици. Адвокат Панкова подчерта също, че Влайков е внесъл от колата си в заведението си личния си пистолет, след като е стрелял с газов. Панкова цитира в залата част от показанията на бащата на момченцето, който чул как сина му иска оръжието и твърди, че Тонкев му го подал.

Прокуратурата оповести и резултата от съдебномедицинската експертиза, според която куршумът е влязъл в тялото на жертвата от долу нагоре и от ляво надясно. Това е възможно, ако подредбата на празненството е била: Влайков - Тонкев - детето. За такава подредба говорят повечето свидетели. Свидетел обаче твърди, че то стояло от другата страна на убития.

Прокуратурата повдигна обвинение срещу бившия член на ГЕРБ Лазар Влайков

Окръжна прокуратура – Пазарджик повдигна обвинение и задържа за 72 часа бившият председателн на Общински съвет в град Септември Л...

В нощта на убийството Влайков е звънял над 15 пъти на съпругата си, въпреки че е присъствала на празненството, става ясно от разпечатка на мобилния му телефон, показана от прокурора. Дъщерята на убития твърдеше в телевизионните си интервюта, че жената на Влайков е влизала и излизала от заведението няколко пъти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Полицията с акция в бежанския център в "Овча купел"

Тежка катастрофа между кола и два мотора в София

МВР: Фалшивите сигнали за бомби в София са подадени от страна извън ЕС

Европрокуратурата претърсва хотели в наш ски курорт заради измама със субсидии

Заловиха нелегални мигранти в дипломатическа кола на "Капитан Андреево"

Дървосекачи се биха с пръти край Кърджали

Пиян разхвърля магазин в Асеновград

Бременна в деветия месец почина в болницата в Кърджали

Разбиха мрежа за нелегална продажба на хормонални медикаменти

Бомбени заплахи в Софийския университет и Съдебната палата

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com