ВИДЕО: Успешно лекарство срещу коронавируса – американски топ лекар говори емоционално пред Сената в САЩ

47228
ВИДЕО: Успешно лекарство срещу коронавируса – американски топ лекар говори емоционално пред Сената в САЩ
Снимка: Getty Images/Guliver

Чудодейно – тази дума използва в своето изслушване пред Сената на САЩ на 8 декември, 2020 година пулмологът д-р Пиер Кори. Той е председател на Американския съюз за спешна помощ на първа линия срещу COVID-19 и говори пред Комисията по вътрешна сигурност на Американския сенат относно "Ивермектин" – лекарство, което, по думите му, е средството да забравим за пандемията от COVID-19.

Изказването на д-р Кори продължи около десетина минути, а видеото с думите му на английски език можете да видите най-долу в този материал. Няколко неща обаче направиха впечатление от думите му.

Хематолог с препоръка какво да се пие профилактично заради COVID-19

Думата "пневмония" трябва да бъде махната от лечението на COVID-19. Това заяви хематологът д-р Чавдар Ботев. По думите му, антибиотици...

1. Първо – лекарят поиска спешно Американската агенция по лекарствата и храните (FDA) да направи независима проверка на събраните в обобщен материал данни за "Ивермектин" от организацията, която той представлява – т.е. Американския съюз за спешна помощ. Интересен факт е, че д-р Кори посочи като ментор за себе си и колегите си д-р Пол Марик, завеждащ катедра за белодробни болести на Медицинско училище "Източна Вирджиния" - в свой материал Actualno.com цитира негов протокол за лечение на COVID-19, включващ "Ивермектин". Той напомни, че по световни стандарти всяка научна публикация следва да бъде потвърдена от експерти, които не са участвали в съставянето ѝ, които да анализират изложените данни и заключения в нея и да дадат своята позиция – т.нар. peer-to-peer review. Това отнема месеци, заяви д-р Кори и затова поиска от Сената да помогне и FDA да направи оценка на данните и заключенията за действието на "Ивермектин", които той и колегите му представят.

2. Второ – д-р Кори посочи, че последните насоки от FDA за използване на "Ивермектин" датират от 17 август, 2020 година. Оттогава се натрупа "огромна" (използваната от д-р Кори дума е "immense") база от данни, предупреди той и поиска "Ивермектин" да бъде вкаран в употреба в протоколите за лечение на COVID-19 от САЩ. Нещо повече – той говори за използване на лекарството като превенция и в подкрепа на думите си даде пример, като цитира проучване от Аржентина, с което се е запознал вечерта преди да говори пред сенатската комисия. По думите му, там "Ивермектин" е бил използван за превенция при здравни работници в клинично изпитание и от 800 души, които са го пили профилактично, нито един не се е разболял от COVID-19. От 400 медици, които не са го вземали, 58% са се заразили и разболели от COVID-19, по думите на американския пулмолог. "Ако го вземете (превантивно), няма да се разболеете", категоричен е д-р Кори.

3. Трето – д-р Кори изрази "безкрайното си, тежкото си разочарование" (използваната дума е severe), че не знае да има дори една работна група в основните здравни институции на САЩ (той изрично посочи FDA, както и Центровете за контрол и превенция на заболяванията /CDC/), която да работи върху преглед на вече съществуващи и достъпни лекарства, които могат да помогнат срещу COVID-19. Всичко е само за новаторското – за неща като "Ремдесивир", като "Тоцилизумаб", моноклонални антитела и ваксини, оплака се лекарят.

"Ивермектин" не е търговската марка на лекарството – това е активната съставка на различни лекарства, създадени както за орална употреба, така и като кремове за мазане. Приложението на съставката е срещу краста и паразити, като тя се ползва за лечение на животни още от 1981 година. "Ивермектин" е разрешен за употреба в България само под формата на крем (Soolantra, който е за локално приложение и се използва при розацея, помага и при въшки). Под формата на хапчета обаче "Ивермектин" се ползва законно в САЩ и в редица европейски държави.

Надежда от българско проучване за лекарство, извънредната обстановка остава до края на юли

Български екип е много близо до откриване на лекарство срещу коронавируса. Това каза здравният министър Кирил Ананиев на специална прес...

Какъв е българският опит – всъщност, би трябвало да има клинично проучване в 9 български болници дали "Ивермектин" може да е ефективно срещу COVID-19. Actualno.com изрично използва израза "би трябвало", защото не разбра от официален отговор на Министерството на здравеопазването дали проучването изобщо е стартирало, докъде е стигнало и какви са резултатите към днешна дата – ПОДРОБНОСТИ ТУК!

Предвид институционалната неяснота, изненадващо или не, но днес, 12 декември, български кардиолог каза, че в болницата, в която работи, "Ивермектин" е разрешен за употреба при болни от COVID-19 и "резултатите са доста добри". За какво става въпрос – НАУЧЕТЕ ТУК!

Пълното изказване на д-р Кори в писмен вид НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИНТЕРЕСНО:

"Пътека на мъртвите" от неолита е открита в Ирландия

Колко е продължила най-кратката война в историята?

Котката на Шрьодингер обединява теорията на относителността и квантовата механика

Тестват нова ваксина срещу рак на кожата

Японски AI инструмент предвижда кога нови работници ще се откажат

Мистериозният ръкопис на Войнич може да е отчасти за секса и "женските тайни"

Магнитното поле на Земята се е формирало преди ядрото на планетата

Аварите са практикували многоженство, установиха генетици

Овъглен папирус разказва за последните часове от живота на Платон

Дигитализираха писмата на първия алпинист, едва разминал се да покори Еверест

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интересно