6-те най-добри храни за силна имунна система

8492
6-те най-добри храни за силна имунна система
Снимка: iStock

Никой не обича да е болен. Дори лека настинка би могла да срине имунитета ви. Когато повечето от нас мислят за подсилване на своята имунна система, обикновено приемаме няколко допълнителни добавки с витамин С. Този витамин  е полезен имуностимулатор, но за да може той наистина да подсили имунитета ни, е добре да увеличим количеството си храни, богати на него.

Добавянето на определени храни към диетата може да направи огромна разлика в силата на имунната ви система. Следващият път, когато пишете седмичния си списък с хранителни стоки или планирате храненето си, не забравяйте да включите тези седем мощни имуностимулиращи храни, за да поддържате тялото си в най-добрата форма и бъдете целогодишно здрави. Нека видим и кои са шестте храни, които са най-добрите за силна имунна система:

Червените чушки

Те имат двойно повече витамин Ц от това, което се намира в цитрусовите плодове. Не само това, но те също са богати на бета каротин, който е отличен за поддържане на здрави очи и кожа.

12 от най-полезните храни в света според ВВС

Чесънът

Чесънът не само допълва почти всяка една от вашите рецепти за вечеря, но също така е невероятно полезен. Той се бори с инфекциите, понижава кръвното налягане и помага за забавяне на втвърдяването на артериите. За допълнителна сила за повишаване на имунната система, чесънът има висока концентрация на съдържащи сяра съединения като алицин.

Спанакът

Спанакът не само съдържа много витамин Ц, но също така има много други страхотни свойства. Антиоксиданти, бета каротин, желязо и витамин А могат да бъдат намерени в това имуностимулиращо зелено. Имайте предвид, че спанакът е най-здравословен, когато е варен възможно най-малко – така че, ако можете, яжте го суров.

Куркумата

Този корен е богат източник на антиоксиданти, което означава, че има големи  имуностимулиращи свойства, защото е невероятен в борбата с възпалението. Куркуминът (активната съставка в куркумата) има противогъбични и антивирусни свойства и поддържа имунната ви система силна. Смесете го с черен пипер, за да подобрите усвояването.

Това са 7 – те най-полезни храни в света. Изненадващо, но ФАКТ!

Цитрусови плодове

Витамин С е основна добавка, необходима за борба с болести и инфекции. Може да се набави чрез цитрусови плодове като портокали, лимони и грейпфрути. Витамин С може да си набавите и чрез пиене на прясно изцеден сок от грейпфрут или добавяне на лимон към водата. Наличието на здрава имунна система помага в борбата с болестите и инфекциите; Тези ползи могат да бъдат получени чрез редовно ядене на цитрусови плодове.

Броколите

Броколите са зеленчук, пълен с витамини, антиоксиданти и имуностимулиращи вещества. Освен това е богат на витамин А, С и Е. Когато се ядат сурови, посетителите извличат максимума от този влакнест зеленчук. Продължителното готвене изчерпва повечето от ползите му.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Кои са петте черти на успешния бизнесмен?

Домашният препарат, с който ще отпушите мивката за секунди

Всичко за двойната брадичка, плюс 6 лесни упражнения за премахването й

Чаят от тази подправка унищожава мазнините и регулира теглото

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Открийте най-много и най-малко съвместимите зодиакални знаци според астрологията

Какво причинява висока сутрешна кръвна захар и как можете да я намалите?

Нумерологията и нейното въздействие върху човешкия живот

Как да успокоим сухата кашлица: 3 работещи съвета

Как да успокоим сухата кашлица: 3 работещи съвета

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com