8 ефективни съвета, как да премахнем мазнините по лицето

5150
8 ефективни съвета, как да премахнем мазнините по лицето
Снимка: iStock

Балансираната диета и редовните кардио упражнения могат да ви помогнат да се отървете от телесните мазнини по лицето и бузите. Някои упражнения за лице също могат да помогнат за укрепване и тонизиране на лицевите мускули.

Независимо дали става въпрос за нашите ръце, бедра или корем, много от нас вероятно са искали да можем да загубим малко телесни мазнини от една или друга област в даден момент.

Много хора може също да искат да загубят малко мазнини от бузите, шията или брадичката си, за да променят външния си вид.

Въпреки че на пазара има много ремъци и устройства за отслабване, които твърдят, че стимулират загубата на мазнини по лицето, загубата на телесни мазнини обикновено изисква извършване на дългосрочни промени в диетата и начина ви на живот.

За щастие има много стратегии, които могат да поддържат устойчива загуба на тегло и да помогнат на лицето ви да изглежда по-тънко в процеса.

Ето 8 ефективни метода, които ще ви помогнат да загубите нежеланата мазнина по лицето си, заедно с някои прости стратегии, които можете да използвате, за да предотвратите натрупването на мазнини в дългосрочен план.

1. Правете упражнения за лице

Упражненията за лице могат да се използват за подобряване на външния вид на лицето, борба със стареенето и подобряване на мускулната сила.

Анекдотични доклади твърдят, че добавянето на упражнения за лице към вашата рутина също може да тонизира лицевите мускули, правейки лицето ви да изглежда по-стройно.

Някои от най-популярните упражнения включват издуване на бузите и изтласкване на въздуха от едната към другата страна, свиване на устните от едната на другата страна и задържане на усмивка, докато стискате зъби за няколко секунди наведнъж.

Въпреки че доказателствата са ограничени, един преглед съобщава, че упражненията за лице могат да изградят мускулен тонус на лицето ви.

Друго проучване показа, че извършването на упражнения за мускулите на лицето два пъти на ден в продължение на 8 седмици увеличава мускулната дебелина и подобрява подмладяването на лицето.

2. Добавете кардио към вашата рутина

Често излишните мазнини в лицето ви са резултат от излишните телесни мазнини.

Отслабването може да допринесе за загуба на мазнини и да помогне за отслабването на тялото и лицето ви.

Кардио или аеробно упражнение е всеки вид физическа активност, която увеличава сърдечната честота. Широко се смята за много ефективен метод за отслабване.

Множество проучвания са установили, че кардиото може да помогне за насърчаване на изгарянето на мазнини и да увеличи загубата на мазнини.

Някои често срещани примери за кардио упражнения включват бягане, танци, ходене, колоездене и плуване.

3. Пийте повече вода

Пиенето на вода е от решаващо значение за цялостното ви здраве и може да бъде особено важно, ако искате да загубите мазнини по лицето.

Проучванията показват, че водата може да ви накара да се чувствате сити и да подобри загубата на тегло.

Как нанасянето на тази чудотворна върху лицето може да помогне на кожата ви

Всъщност едно малко проучване установи, че пиенето на вода преди хранене значително намалява броя на калориите, консумирани по време на хранене.

Други изследвания показват, че пиенето на вода може временно да увеличи метаболизма ви. Увеличаването на броя на калориите, които изгаряте в течение на деня, може да помогне за увеличаване на загубата на тегло.

4. Ограничете консумацията на алкохол

Да се насладите на случайна чаша вино по време на вечеря е добре, но прекомерният прием на алкохол може да бъде един от най-големите фактори, допринасящи за натрупването на мазнини и подуването на корема.

Алкохолът съдържа предимно празни калории, което означава, че е с високо съдържание на калории, но му липсват важни хранителни вещества, като витамини и минерали.

Той също така действа като диуретик - вещество, което увеличава производството на урина. Това може да доведе до дехидратация и задържане на вода.

Нещо повече, проучванията показват, че тежкото пиене може да увеличи възпалението и може да бъде свързано с повишен риск от наддаване на тегло, увеличаване на мазнините по корема и затлъстяване.

Поддържането на консумацията на алкохол под контрол е най-добрият начин да избегнете предизвиканото от алкохола подуване и наддаване на тегло.

Според настоящите диетични насоки за американците, умереното пиене се определя като до две напитки на ден за мъжете и до едно питие на ден за жените.

5. Намалете рафинираните въглехидрати

Храните, съдържащи рафинирани въглехидрати, като бисквити, крекери и тестени изделия, са често срещани виновници за наддаване на тегло и увеличено съхранение на мазнини.

Тези въглехидрати са силно обработени, което ги лишава от техните полезни хранителни вещества и фибри и оставя малко след себе си освен захар и калории.

Тъй като съдържат много малко фибри, тялото ви ги усвоява бързо. Това води до пикове и сривове в нивата на кръвната захар и може да ви направи по-склонни да преяждате.

6. Спете достатъчно

Наваксването на съня е важна обща стратегия за отслабване. Може също да ви помогне да загубите мазнини по лицето.

Лишаването от сън може да доведе до повишаване на нивата на хормона на стреса кортизол. Високите нива на кортизол идват с дълъг списък от потенциални странични ефекти, включително наддаване на тегло.

Проучванията показват, че високите нива на кортизол могат да повишат апетита и да променят метаболизма, което води до увеличаване на складирането на мазнини.

Освен това, изцеждането на повече сън може да ви помогне да свалите излишните килограми.

Едно проучване установи, че по-доброто качество на съня е свързано с успешно поддържане на загуба на тегло.

7. Следете приема на натрий

Основният източник на натрий в диетата на повечето хора е готварската сол. Можете да го добавите към храна от шейкър, но можете също да го консумирате пасивно като част от преработени или готови храни, сосове и други ежедневни подправки.

Един запазен знак за прекомерен прием на натрий е подуването на корема, което може да допринесе за подуване на лицето и подуване.

Това е така, защото натрият кара тялото ви да задържа допълнително количество вода – това се нарича задържане на течности.

Няколко проучвания показват, че по-високият прием на натрий може да увеличи задържането на течности, особено при хора, които са по-чувствителни към ефектите на солта.

Преработените храни представляват повече от 75% от приема на натрий в средната диета, така че премахването на готови храни, солени закуски и преработени меса може да бъде ефективен начин за намаляване на приема на натрий.

8. Яжте повече фибри

Една от най-популярните препоръки за отслабване на лицето и загуба на мазнини по бузите е да увеличите приема на фибри.

Фибрите са вещество в растителните храни, което тялото ви не усвоява, след като ги консумирате. Вместо това, той се движи бавно през храносмилателния ви тракт, като ви кара да се чувствате сити за по-дълго време. По този начин може да помогне за ограничаване на апетита и намаляване на апетита.

7 съвета как да се справите с лющенето на кожата на лицето

Разтворимите фибри са вид фибри, които образуват гел, когато се смесят с вода. Един често срещан вид разтворими фибри в диетата е бета глюканът, който се съдържа в овесените ядки, ечемика и други зърнени култури.

Фибрите се срещат естествено в различни храни, включително плодове, зеленчуци, ядки, семена, пълнозърнести храни и бобови растения.

В идеалния случай трябва да се стремите да консумирате поне 25–38 грама фибри на ден от тези източници на храна.

Има много стратегии, които можете да използвате, за да намалите появата на мазнини по лицето си.

Промяната на вашата диета, добавянето на упражнения към вашата рутина и коригирането на някои от ежедневните ви навици са ефективни начини за увеличаване на загубата на мазнини и загуба на тегло, което може да помогне да отслабнете лицето си в процеса.

За най-добри резултати не забравяйте да съчетаете тези съвети с балансирана диета и редовни упражнения, за да подпомогнете управлението на теглото и да подобрите цялостното здраве.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Кои витамини трябва да приемате при афти, кървящи венци и пърхот?

Възможно ли е да се облекчи отока на очите с народни средства?

Топ 4 на най-емоционално нестабилните зодии

Какво можете да направите, за да повишите бързо кръвната си захар?

Кои зодии може да се изправят пред предизвикателства в годината на Сатурн?

Кой празнува на Цветница 2024 - пълен списък

"Мързеливото око" може да е симптом на сериозни здравословни проблеми

5 домашни средства, с които ще забравите за вредителите по цветята

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 28 април /валутен калкулатор/

Тези две добавки НЕ трябва да се комбинират, защото могат да доведат до анемия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com