Експерти: Пробвайте този трик, ако ексфолирате, но кожата ви никога не изглежда гладка

23630
Експерти: Пробвайте този трик, ако ексфолирате, но кожата ви никога не изглежда гладка
Снимка: iStock/Guliver

Ексфолирането се приветства като златен билет за гладка кожа. И в много отношения това е така. Ексфолирането помага за премахването на мъртвата, суха, груба кожа на епидермиса, правейки път за по-меката и жизнена кожа отдолу.

И въпреки че това не е свързано с естетически ползи, си заслужава да се отбележи, че ексфолираната кожа просто се усеща добре. Има нещо толкова удовлетворяващо в скраба за тяло или маската за лице, което предлага незабавно удоволствие. Резултатите са основно мигновени и усещането е приятно.

6-те основни крачки към перфектната кожа у дома

Според експертите ексфолирането е важна част от всяка рутина за красота – стига да го правите правилно. И тъй като ексфолирането е сетивно удоволствие, често хората не могат да не прекаляват с него. И когато ексфолирането стане твърде често, може да направи кожата по-груба, отколкото е била преди.

Прекомерното ексфолиране разрушава кожната бариера, която е отговорна за поддържането на кожата хидратирана, еластична и здрава. Когато това се случи, обикновено се усеща раздразнение, неравномерна текстура и дори признаци на преждевременно стареене, като фини линии.

Ето един съвет, който може напълно да промени играта.

Какво е "сандвич" и как може да подобри ексфолирането

Сандвич – или стратегическо комбиниране на мощна съставка между две успокояващи не е нова концепция. Всъщност много специалисти препоръчват поставяне на хидратиращи продукти между слоевете, за да се успокои реакцията на ретинола.

Ако искате да намалите ефикасността на серума – например, ако съдържа потенциално дразнещи съставки тогава прилагането на овлажнител първо може да помогне да направите серума по-малко мощен и по-малко дразнещ = това е чудесен трик за наслояване и ще служи като успокояващ буфер.

Това е идеален метод и за ексфолиране – не само защото е ефективен, но и защото е много лесен.

Как да го пробваме за лице

Когато хората ексфолират лицето, това обикновено е с един от трите вида продукти: ексфолиращ серум (като тези с AHA или BHA), маска за възстановяване на повърхността или скраб за лице.

За продукти без отмиване, като серуми, ще искате внимателно да наслоявате продуктите си. След почистване нанесете хидратиращ серум, като серум с хиалуронова киселина, точно преди да нанесете ексфолиант. Продължете с хидратиращ крем за лице, както обикновено.

За измиващ продукт като маски и ексфолианти започнете с маслено почистване. Почистването с масло е доста често срещана практика, която включва просто измиване на лицето с масла, а не с гел или пяна. Не е за всеки тип кожа или за всеки повод, но е супер, преди да нанесете скраб за лице, тъй като осигурява бариера от липиди между кожата и ексфолиантите. След маската или ексфолианта нанесете своя лосион за лице.

Защо ексфолирането на тялото е ключово за красотата на кожата?

Как да го пробвам за тялото

Сандвичът придоби популярност с приложението си върху лицето, но наистина е идеален и за тялото.

 „Сандвич под душа“ е трик, който включва нанасянето на масло за тяло преди и след душ, така че да успокоите кожата си между тези богати, подхранващи мастни киселини.

Тази маслена бариера предотвратява прекомерната загуба на вода и помага при всякакви раздразнения.

Добър навик е дори в дните, когато не използвате скраб за тяло, тъй като горещата вода от душовете може да направи тена ви пепеляв, тъй като температурата може да премахне ценните естествени масла от кожата ви. Чрез масажиране и предварително измиване с масло за тяло кожата ви може да задържи по-добре влагата и да я предпазите от изсушаване.

Ако ексфолирането е нещо, което в крайна сметка прави кожата ви по-суха, отколкото е била преди, сандвичът може да е вашето решение. Навикът изисква само незначителни корекции, но ще направи огромна разлика в текстурата на кожата ви.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Неочакван страничен ефект от бързата загуба на тегло, за който не се говори

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 12 май /валутен калкулатор/

Това е начинът за понижаване на кортизола без добавки

Защо този витамин е толкова важен?

Сигнали, които са показател за недостиг на магнезий

4 основни причини за ранна остеохондроза и 11 начина да я избегнете

Каква трябва да е диетата при болки в стомаха? (примерно меню)

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 11 май /валутен калкулатор/

Всяка домакиня ги има в кухнята си: Само 2 съставки, с които да премахнете ръжда

Как да се справим с натрапчивите мисли, които ни обземат понякога?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com