Ето защо съседката ми консумира ЗЕХТИН всекидневно

11225
Ето защо съседката ми консумира ЗЕХТИН всекидневно
Снимка: iStock

Зехтинът е изключително полезен продукт и една здравословна алтернатива на познатото ни слънчогледово олио, което мнозина от нас предпочитат заради по-ниската цена. Но тенденцията е към все по-голямо предпочитане на зехтина, защото хората осъзнават колко важна е храната за цялостното здраве. Зехтин може да използваме във всеки един аспект от готвенето – печене, пържене, задушаване, дресинг за салати и т.н. И тъй като днес той е акцентът, нека видим голяма част от ползите на зехтина върху организма ни:

Има влияние върху състоянието на кожата

10 причини да пием по лъжица зехтин всеки ден

Много от нас вече използват зехтин вместо олио за готвене, главно заради неговия вкус и хранителна стойност. Но знаете ли, че добавяйки...

Богатият състав на зехтина се включва и в грижата за кожата особено ако наравно с консумацията му водите и здравословен начин на живот и се грижите добре за кожата си, то тогава спокойно бихте изглеждали с около 5 години по-млади от възрастта си.

Ползи за сърцето
 
Едни от заболяванията, които вземат най-много жертви, са свързани със сърдечно-съдовата система. Ползите от зехтина обаче имат благоприятно влияние върху сърцето и могат да действат като превенция срещу различни заболявания.

Грижа за косата

На пазара има голямо разнообразие от продукти, съдържащи зехтин за подобряване състоянието на косата. И това не е случайно. Много от експретите в сферата на козметиката смятат, че зехтинът може да спомогне за по-бързия растеж на косата, да й придаде блясък и здравина и др. Съществуват различни рецепти за домашни маски, а ако включите зехтинът и към менюто си за хранене, ефектите ще са още по-големи.

Укрепва цялостното здраве

Магическа комбинация от зехтин и люти чушки помага при много здравословни проблеми

Студенопресованият зехтин има редица ползи за здравето. В комбинация с лютите чушки обаче може да направи чудеса. Въпреки че, те се смя...

Катко вече споменахме, зехтинът е изключително полезен за нашия организъм. Съдържа витамини и минерали като калий, желязо, фосфор, калций, витамини Е, К, В и др. и заради това можем да твърдим, че влиянието му е благоприятно за целия ни организъм.

Подобрява работата на храносмилателната система

Според някои експерти консумацията на зехтин може да подобри състоянието на човек с диагностициран гастрит или язва. Освен това, зехтинът спомага за цялостното подобряване на работата на храносмилателната система, като предпазва и от различни заболявания. За хората, които се стремят към отслабване – препоръчителни са до 2 лъжици зехтин дневно, ако искате да подобрите фигурата си.

При бременност и кърмене

Полезните свойства на зехтина могат да повлияят благоприятно и върху бебето, дори докато то още е в утробата на майка си. Препоръчително е бременните жени и кърмачките да го включат в менюто си.

Използвам зехтин в домакинството. Ето какви вълшебства прави!

Винаги имайте на разположение една бутилка зехтин в банята или в килера си. Звучи ли ви абсурдно? Може да изглежда странно, но освен ка...

Превенция срещу ракови заболявания

Според редица направени проучвания и изследвания се доказва, че антиоксидантните свойства на зехтина значително намаляват риска от образуването на определени ракови заболявания. 

Ако искате да сте здрави, енергични и млади, заменете всички нездравословни продукти, които ежедневно консумирате, с пресни храни и напитки, както и задължително добавете зехтина към менюто си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Когато човек го сърби цялото тяло, какво означава това?

Канела: защо е опасна и как влияе на нивата на кръвната захар?

Болката в сърцето отива в лявата ръка: каква може да бъде причината?

Лазаровден и Цветница: Срещата на християнските празници и народните традиции

Защо храчките в носоглътката не изчезват: възможни причини и лечение

Как да се отървете от гълъбите на балкона?

Как лесно да отделите черупката от яйце с помощта на вода и чаша

Чудотворен: 5 изненадващи ползи от приема на женшен всеки ден

Тези 5 храни ще подобрят паметта ви

Всеки трябва да знае тези естествени лекове: Много ефикасни при ухапване от насекоми

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com