Фитнес експертите обясняват колко калории се изгарят при ходене

13378
Фитнес експертите обясняват колко калории се изгарят при ходене
Снимка: iStock/Guliver

Ходенето е проста, но ефективна форма на упражнения, която е възприета както от фитнес ентусиастите, така и от хората, които се грижат за здравето си. Въпросът за това колко калории изгаря ходенето е често срещан и разбирането на този аспект може да помогне на хората да адаптират своите фитнес процедури и цели за управление на теглото.

Броят на изгорените калории при ходене варира в зависимост от няколко фактора. Те включват теглото на индивида, скоростта на ходене и продължителността на дейността. Средно човек с тегло около 155 фунта (70 килограма) може да изгори приблизително 240 калории на час, като ходи с умерено темпо от около 3,5 мили в час. Това число обаче може да се увеличи или намали в зависимост от индивидуалните фактори. Например ходенето нагоре по хълм или с бързо темпо може да увеличи изгарянето на калории, докато ходенето по равен терен може да доведе до малко по-ниска степен на изгаряне.

Какви са ползите от разходката рано сутрин?

Важно е да се отбележи, че ходенето не допринася за изгарянето на калории само по време на самата дейност. То може да има и трайни ефекти върху метаболизма на организма. Редовното ходене може да спомогне за повишаване на основната скорост на метаболизма, което означава, че тялото ви продължава да гори калории с малко по-висока скорост, дори когато не спортувате. Това може да бъде особено полезно за тези, които се стремят да контролират теглото си.

Експертите по фитнес подчертават, че макар изгарянето на калории при ходене да е важно, то е само един от аспектите на ползите от него. Ходенето е упражнение с ниско въздействие, което не натоварва ставите, което го прави подходящо за хора от всички нива на физическа подготовка и възрасти. То може да подобри сърдечносъдовото здраве, да повиши настроението и да подобри цялостното благосъстояние. Освен това то е устойчива форма на физическа активност, която лесно може да бъде включена в ежедневието.

Какво ще се случи с тялото ви, ако ходите пеша ежедневно

За да извлечете максимална полза от рутинното си ходене, помислете за включване на интервали с повишена интензивност. Това може да включва ходене с по-бързо темпо или включване на кратки серии от ходене нагоре по склона. Тези интервали могат да помогнат да повишите още повече сърдечния си ритъм и изгарянето на калории.

В крайна сметка броят на калориите, изгорени чрез ходене, може да предостави ценна информация за вашето фитнес пътуване, но е важно да не се фокусирате единствено върху този показател. Ходенето предлага редица ползи за здравето извън изразходването на калории, включително подобрена издръжливост, повишена яснота на ума и намален стрес. Независимо дали се стремите да свалите килограми, да поддържате здравословно тегло или просто да се наслаждавате на положителните ефекти от физическата активност, ходенето може да бъде полезен и достъпен избор, който подпомага цялостното ви благосъстояние.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Как да отслабнем около менопаузата и как да задържим теглото?

Какви са причините за засилването на сезонните алергии

Каква е подходящата за вас доза витамин C и как да си я набавите

Не използвайте ябълков оцет, ако имате тези здравословни проблеми

Лазаровден 2024 г.: Традиции, ритуали и символика

Лекар: Следете за тази малка подробност и сами ще различавате настинка от алергия

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Кои са най-неподходящите храни при разстройство?

Когато човек го сърби цялото тяло, какво означава това?

Канела: защо е опасна и как влияе на нивата на кръвната захар?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com