GLAMI – иновативната онлайн търсачка която събира всичко за модата на едно място!

3551
GLAMI – иновативната онлайн търсачка която събира всичко за модата на едно място!
Снимка: Glami.bg

Дигиталната трансформация през последните 5 години на българските модни брандове и магазини за мода в онлайн бизнеси доведе до една необятна, и до известна степен дезорганизирана реалност, в областта на онлайн модата. Това от своя страна направи процеса на търсене, намиране и пазаруване на продукти времеемък и труден за повечето потребители. Модната онлайн търсачка GLAMI, с технологичната си същност и в стремежа си да бъде най-удобната за използване дигитална дестинация за мода, успя да отговори на това предизвикателството и да превърне онлайн пазаруването на модни стоки в един лесен и приятен процес за всеки.

Всеки ден хиляди потребители от 17 страни разглеждат GLAMI и имат възможността да намерят стотици марки, предлагани от хиляди онлайн магазини, на едно място. С умното категоризиране на продуктите, множеството филтри за търсене и персонализираното показване на предпочитанията на всеки потребител, GLAMI превръща в лесно и приятно преживяване пазаруването на модни стоки за всеки човек, независимо от възрастта, пола или технологичните му умения.

С влизането си на българския пазар през януари 2019 г., GLAMI успя да представи на българските потребители множество известни международни електронни магазини. Към днешна дата GLAMI си сътрудничи с повече от 125 местни и глобални електронни магазини, разполагащи с повече от 945 000 продукта на фантастични цени от 9 000 различни марки. И българските потребители вече имат изключително лесен достъп до всичко това. Струва си да споменем, че за по-малко от 3 години обемът на продажбите, реализирани чрез GLAMI.bg, се е увеличил с 220% за партньорските електронни магазини.

 

 

Иновациите, които предлага, както на своите партньори, така и на своите потребители, правят GLAMI истински пионер и централен фактор в сферата на технологичното развитие на модната електронна търговия. GLAMI винаги предлага различни аспекти на иновативните технологични решения, за да създава най-актуалния и пълен моден каталог на пазара, но и да осигурява най-приятното възможно пазаруване за потребителите. Такова решение например е търсенето, базирано на изображения, което GLAMI стартира за първи път на българския пазар през 2019 г. Друг аспект е използването на изкуствен интелект (GLAMI разполага със специален екип от AI експерти), както при категоризирането на милионите предлагани продукти, така и в процеса на персонализиране на каталога (способност за представяне на продукти на базата на историята на търсенето и поведението на потребителите). С помощта на своя специализиран маркетингов екип, който реализира и оптимизира кампании ежедневно, GLAMI дава възможност дори и на най-новия появил се онлайн магазин за мода да бъде показан на милиони потребители.

В стремежа си да предоставя възможно най-пълна информация на своите партньори, GLAMI осъществява регулярни проучвания, като част от изследователски проект Fashion (Re) search, който представя пълната картина на българския онлайн моден пазар и проучва навиците на българските потребители. Резултатите от регулярните проучвания винаги са публикувани в най-големите медии в страната, като те служат и за основа на тематични уебинари, провеждани от местния екип на GLAMI за своите партньори.

Избухването на пандемията ускори цифровата трансформация в сферата на модната търговия. От 2020 г. насам, с наличието на толкова много променени обстоятелства, българският GLAMI успя да отговори на нарасналите изисквания на своите партньори и търсенето на потребителите и през 2021. Дори след много силната „пандемична година“ (2020 г.), която доведе до бум на модната електронна търговия, GLAMI отбеляза и през 2021 двойно ръст на оборота, генериран за партньорите си на годишна база.

Стартъп философията на GLAMI направи прехода към постпандемичните времена още по-лесен, като от март 2020 г. почти целият екип (повече от 90 служители) работи дистанционно или от централата в Прага. Работата от вкъщи е част от културата на GLAMI, тъй като компанията на първо място е дигитална по същността си и има служители, работещи от различни части на света. Част от този мултинационален екип, базиран в Прага и София, са и двама българи, които работят в областта на бизнес развитието и маркетинга.

Предлагаме и няколко интересни статистически данни за GLAMI:

⮚ Присъствие в 17 държави

⮚ Над 30 милиона посещения на месец

⮚ Над 200 милиона евро целеви генериран оборот за нашите партньори за 2021 г. по целия свят

⮚ Над 300 000 поръчки на месец

⮚ Над 4 500 електронни магазина

⮚ Над 15 милиона продукта

⮚ Над 5,5 милиона фенове в социалните медии

⮚ 25 000 марки

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com