Как да накараме доматите в оранжерията да ЗРЕЯТ

26697
Как да накараме доматите в оранжерията да ЗРЕЯТ
Снимка: Syngenta

Едва ли съществува производител на зеленчуци, който да не се стреми към богата реколта. За съжаление обаче не винаги усилията, които влагаме, ни се отплащат по подобаващ начин.

Ако си мислите, че отглеждането на домати в оранжерия задължително се свързва с едри, сочни и вкусни плодове, то грешите.

Има много случаи, в които зеленчукът не почервенява, дори когато е отглеждан в оранжерия. Какво обаче се изисква от вас да направите, ще разберете от редовете, изписани по-долу в днешната статия.

Как да накараме доматите в оранжерията да зреят?

Ако искате истински богата реколта, най-напред трябва да сте сигурни, че сте осигурили добри условия на вашите растения. Задължително правило е да елиминирате пречките, за да могат малките плодове да увеличат размера си и да почервенеят.

Като говорим за благоприятни условия, имаме предвид температура, светлина, влажност, храна. Много е важно да узнаете, че в много от случаите, в които доматите са дребни и недобре узрели, причината е неправилното хранене.

Ако има излишък на азот, това е предпоставка за увеличаване на зелената маса. Недостигът на калий и фосфор, на свой ред, не позволяват на плодовете да растат на големина.

Защо да изберем специални домати, произведени в България

Когато заговорим за домати, обикновено си представяме стандартните червени или розови домати, които виждаме по пазарите или на щандовет...

Много често градинарите се оплакват от зелени петна по доматите. Това вероятно значи, че температурният режим не е благоприятен за растението и трябва незабавно да се вземат мерки.

Ако искате РЕКОРДНО висок добив на домати в оранжерия, дайте им ТОВА

Не е тайна, че повечето градинари не прибягват до химия. Това се дължи основно на стремежа им да отглеждат колкото се може по-екологично чисти зеленчуци и плодове.

Как обаче е нужно да ги храним, след като не сме склонни да купуваме готова тор от магазина, богата на всички нужни за домата вещества? Сега ще ви издадем една малка тайна и сме сигурни, че ще останете безкрайно доволни от информацията, споделена с вас.

Тайната на червеня домат

Заслужава ли си да инвестираме в оранжерия?

Оранжерията е всяка затворена структура, покрита с прозрачни материали, в която е възможно да се получат изкуствени условия на микрокли...

Става въпрос за йодно – пепелен тор. Набавете си 2 кг натрошена пепел, която да поставите в кофа и да залеете с близо 5 литра вряла вода. След като сместа изстине напълно, долейте с още 5 литра вода с нормална температура.

Toп трикове за по-висок добив на домати

Покрийте съда и го оставете да престоява в рамките на една седмица. Едва след това добавете към нея 20 ml 5% йод и 10 g борна киселина. Това е магически концентрат, който ще върне живота на вашите домати.

Преди обаче да полеете с него растенията, трябва да го разредите с вода в съотношение 1:9.

Това е храната, от която се нуждаят зеленчуците, за да бъдат сочни, сладки, големи и червени. Опитайте и сами ще се убедите как зеленикавите на цвят домати ще се покрият с ярко червен цвят.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Всеки трябва да знае тези естествени лекове: Много ефикасни при ухапване от насекоми

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Топ 5 флиртуващи съвета, за да привлечете вниманието на избрания

Какво трябва да ядете преди сутрешна тренировка?

Защо повечето хора нямат първа любов?

Кои са знаците, че някой е силно влюбен в нас?

Коя подправка е по-здравословна: риган, розмарин или босилек

Популярни напитки, които предпазват мозъка от заболявания

Ето кои са 4-те най-опасни зодии според астрологията

Кои 15 храни да ядете, за да качите качествена мускулна маса?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com